گم شدن عدالت اجتماعی در شاد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  108024 تاریخ انتشار:  1399-02-11 - 08:19 تعداد بازدید:  227
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

معلمان از دغدغه‌های شادشان می‌گویند
گم شدن عدالت اجتماعی در شاد

اخبار

 پس از شیوع کرونا مدارس هم مانند دیگر اماکن پرجمعیت و آن‌هایی که تردد بالایی داشتند تعطیل شد، اما در این بین نه‌تنها آموزش دانش‌آموزان به فراموشی سپرده نشد، بلکه کم نبودند معلمانی که مجبور شدند قرنطینه را بشکنند و برای گرفتن کلیپ‌های ضبط شده آموزشی به مدارس خود مراجعه کنند.
ضبط ویدیویی کلاس‌های آموزشی در کنار پخش دروس مختلف از صدا و سیما و استفاده از ظرفیت فضای مجازی از جمله اقداماتی بود که معلمان همدانی چون سایر همکاران خود در سراسر کشور در شرایط پیک کرونا از آن برای آموزش بهره جستند.
در کنار این اتفاق راه‌اندازی سامانه شاد، که با محوریت آموزش توسط وزارت آموزش‌وپرورش فعالیت می‌کند یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین فضاهای مجازی آموزشی است.
بنابر گفته مدیران مدارس همدان که مهم‌ترین کاربران این سامانه هستند؛ برای استفاده از این نرم‌افزار باید یکی از برنامه‌های سروش، بله، آی گپ یا روبیکا نصب شده باشد تا دانش‌آموزان بتوانند به‌راحتی وارد این سامانه شوند.  با اینکه در همدان بیش از 21 هزار و 850 معلم رسمی و هزار و 200 نفر حق‌التدریس، سربازمعلم و قراردادی فعالیت دارند، اما تعداد زیادی از آنها از اتفاقی که برای آموزش دانش‌آموزان متأثر از کرونا پیش آمده ابراز گلایمندی دارند.
پروانه که معلم پایه سوم ابتدایی در یکی از مدارس دخترانه دولتی در همدان است، می‌گوید: متأسفانه گاهی تصمیماتی اجرایی می‌شود که با حقیقت فاصله دارد، در سامانه «شاد» هم این اتفاق تا حدود زیادی افتاده است، درحالی‌که تعداد زیادی از دانش‌آموزان مدارس دولتی در مناطق حاشیه‌ای شهر و کم‌برخوردار زندگی می‌کنند و حتی دسترسی به اینترنت ندارند، قرار است با چه عدالتی نسبت به آن گروه از دانش‌آموزان که شرایط استفاده از «شاد» برایشان مقدور است آزمون داده و سنجیده شوند؟
وی می‌گوید: در این سامانه تمامی اطلاعات مدیران، معلمان و دانش‌آموزان منتشر می‌شود که باید از سامانه «سناد» به «شاد» منتقل شود و ناخودآگاه در اختیار پیام‌رسان‌های داخلی که نیاز به نصب آن برای استفاده از شاد وجود دارد قرار می‌گیرد که بر خلاف قانون است.
وی می‌افزاید: هنوز با اینکه گفته می‌شود تعداد زیادی از مدارس به این سامانه وارد شده‌اند، اما معلمان زیادی وجود دارند که کد احراز هویت آنان هنوز فعال نشده و نمی‌توانند وارد سامانه شوند از طرفی آنها هم که وارد سامانه شده‌اند با مشکل کندی عملکرد مواجه‌اند و این ضریب آموزشی را برای تعلیم دانش‌آموزان پایین می‌آورد.
لیلا نیز که در پایه متوسطه تدریس دارد، چنین می‌گوید: انتظار می‌رفت سامانه شاد که قرار است در سراسر کشور فعالیت کند کیفیت و عملکرد بالاتری با چیزی که امروز از آن استفاده می‌شود، داشته باشد نه فضایی که در آن امکان تبادل اطلاعات بین دانش‌آموزان با یکدیگر و با معلم وجود ندارد.
وی می‌افزاید: تعدادی از دانش‌آموزان من امکان ورود به سامانه شاد را ندارند برای همین داوطلبانه به منازلشان می‌روم و سعی می‌کنم مباحث آموزشی را برایشان تدریس کنم، اما مگر واقعا چقدر توان بین معلمان برای انجام چنین کاری وجود دارد؟
 گرامیداشت مجازی روز معلم
بر این اساس مدیرکل آموزش و پرورش همدان به مناسبت گرامیداشت هفته معلم گفت: با توجه به تعطیلی مدارس و به‌منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، امسال برنامه‌های هفته معلم به صورت مجازی در استان برگزار می‌شود.
محمد پورداود با بیان اینکه کرامت معلم به‌عنوان مرجع علمی و اخلاقی در جامعه از اولویت‌های اصلی دستگاه تعلیم و تربیت است، گفت: در شرایط فعلی مدارس به‌دلیل پیشگیری از شیوع گسترده ویروس کرونا تعطیل هستند، در این شرایط شاهد همت و تلاش بیشتر معلمان فرهیخته در تعلیم و تربیت فرزندان این مرز و بوم به صورت مجازی و غیرحضوری هستیم.
وی عنوان کرد: امروز همان‌طور که پزشکان، پرستاران و سایر اعضای کادر درمانی در خط مقدم مبارزه با بیماری کرونا قرار دارند، فعالان عرصه تعلیم و تربیت به‌ویژه معلمان به‌عنوان جهادگران آموزشی نیز جلوه‌های زیبایی از ایثار و فداکاری را به‌نمایش گذاشته‌اند.
این شرایط در حالی است که معاون متوسطه آموزش‌وپرورش همدان از ثبت‌نام صد درصدی مدارس همدان در این سامانه خبر می‌دهد و می‌گوید: در استان همدان 3 هزار و 200 مدرسه وجود دارد که 2 هزار و 502 مورد از آنها عضو سامانه «شاد» هستند و آن تعدادی هم که از نظر عددی تفاوت دارند به‌عنوان مدارس ضمیمه در «شاد» وارد شده‌اند که بر این اساس 100 درصد مدارس همدان در پایه متوسطه فعال در سامانه «شاد» هستند.  نعمت‌ا... بحیرایی با بیان اینکه بیش از 99 درصد دبیران عضو این سامانه شده‌اند، عنوان کرد: تاکنون 5 هزار و 373 کلاس درسی پایه متوسطه در این سامانه از استان همدان تشکیل شده است که 48 هزار معلم در آن فعال است.
معاون آموزش ابتدایی آموزش‌وپرورش همدان نیز در گفت‌وگو با همدان‌پیام گفت: به‌دنبال ایجاد فضایی مطمئن بودیم که بتوان بر آن نظارت کرد که خوشبختانه سامانه «شاد» این فرصت را ایجاد کرده است.
یاسر نانکلی افزود: بر اساس آخرین آمار، بیش از 90 درصد از کاربران در پایه ابتدایی که باید در این سامانه ثبت‌نام کنند، تاکنون موفق به استفاده و ورود به این سامانه شده‌اند که به‌نظر می‌رسد با مرتفع شدن برخی اشکالاتی که در روزهای اخیر داشت تا چند روز آینده ظرفیت صد درصدی پایه ابتدایی موفق به نصب برنامه «شاد» شوند.
وی همچنین تأکید کرد: تاکنون 7 هزار و 223 کلاس ابتدایی در این سامانه برای استان همدان فعال شده است که شامل هزار و 569 مدرسه است.
نانکلی همچنین درباره گلایه معلمان از بارگذاری مطالب در این سامانه اظهار کرد: تمام تلاش وزارت آموزش‌وپرورش رفع مشکلات پیش‌بینی نشده و احتمالی است که ممکن است این سامانه دارا باشد، با این‌حال به توجه و جدیت بیشتری از جانب معلمان و دانش‌آموزان نیاز است تا بتوانیم این وقفه پیش آمده در روند تحصیلی را به ‌وسیله سامانه «شاد» برطرف کنیم. معاون آموزش ابتدایی آموزش‌وپرورش همدان افزود: با تشکیل ستاد ویژه برای روز معلم، برنامه‌هایی به‌منظور تکریم فرهنگیان پیش‌بینی شد که در گام نخست 3 تن از معلمان فعال در ناحیه ۲ همدان، ملایر و یک معلم در بخش سردرود رزن بر اساس شاخص‌هایی پیش‌بینی شده به‌عنوان معلمان نمونه کشوری معرفی شدند.
وی با بیان اینکه برنامه‌های هفته معلم از روز جمعه آغاز شده و برای هر روز عنوانی انتخاب شده است، افزود: نواختن زنگ سپاس، انعکاس پیام تلویزیونی رهبر معظم انقلاب، دیدار ویدئوکنفرانسی مسئولان و معلمان استان با رئیس‌ جمهوری، رئیس مجلس شورای اسلامی و ارتباط و گفت‌وگوی مسئولان آموزش و پرورش همدان و نمایندگان معلمان با وزیر آموزش ‌و پرورش به‌ صورت ویدئو‌کنفرانس از جمله برنامه‌های این هفته است.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان همدان ادامه داد: تجلیل از خانواده‌های معظم شهدای مدافع حرم، شهدای فرهنگی، جانبازان و ایثارگران به صورت مجازی، تکریم معلمانی که در زمان شیوع کرونا در فضای مجازی فعالیت قابل ملاحظه‌ای در زمینه آموزش داشتند و تکریم نیروهای خدماتی فعال و وظیفه‌شناس دستگاه تعلیم و تربیت به‌عنوان «معلم‌یار» برای نخستین بار در سطح کشور صورت می‌گیرد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com