برگزاری مراسم آیینی «دارامام» در حیدره قاضی‌خان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : دوشنبه ، 10 ارديبهشت 1403

Today : Sun, April 28, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  133091 تاریخ انتشار:  1402-04-18 - 12:22 تعداد بازدید:  591
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

برگزاری مراسم آیینی «دارامام» در حیدره قاضی‌خان

اخبار


 دهیار روستای حیدره قاضی‌خان از برگزاری مراسم آیینی "دارامام" در این روستا خبر داد.

علیرضا قاضی‌خانی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: این مراسم ساعت ۱۷:۳۰ جمعه ۱۶ تیرماه برگزار خواهد شد و به نوعی پاسداشت ثبت ملی این میراث معنوی است.

وی با اشاره به اینکه روستای حیدره قاضی‌خان را گاهی حیدره دارامام می‌خوانند، افزود: مردم در هر روستا و شهر از کشور از به گزارش ایسنا ، دیرباز دارای آداب و سنتی مخصوص به خود بودند که به مرور زمان و تغییر نسل‌ها و پیشرفت جوامع  فراموش شده و به بایگانی تاریخ سپرده می‌شود.

قاضی‌خانی ادامه داد: روستای حیدره قاضی‌خان نیز از این قاعده مستثنی نبوده اما هنوز آداب و سنت‌هایی از گذشتگان بر جای مانده که یکی از آنها دارامام (دارایمام) است.

وی شرح داد: در دل کوه‌های پایین روستا دو چشمه وجود دارد که در کنار این چشمه‌ها درختانی روئیده‌ و سر به فلک کشیده قرار دارد که مردم از قدیم اعتقاد به قدمگاه بودن آنجا دارند و زیر این درختان توسط مردم هموار شده و به صورت سکو جهت نشستن افراد در آمده است که جمعاً می‌تواند پذیرای ۳۰ خانواه باشد و بقیه خانواده‌ها به طبیعت سرسبز کنار رودخانه می‌روند.

قاضی‌خانی اضافه کرد: با شروع فصل تابستان اوج کار کشاورزی و تلاش خستگی‌ناپذیر مردم در زمین‌های کشاورزی است و قبل از آمدن این فصل و گرمای تابستان، معمولا هرساله در عصر روز چهارشنبه هفته اول تیرماه جارچی به اهالی ده اطلاع می‌دهد تا فردا تدارک انجام شده و پس فردا روز جمعه دارامام و مردم و مخصوصا کودکان که برای آمدن این روز لحظه شماری می‌کردند خوشحال شده و در روز پنج‌شنبه مشغول تدارک شده و از مهمانان خود از شهرهای دور و نزدیک دعوت کنند.

وی افزود: روز موعود مردم به طرف دارامام، باغ‌های شخصی و زمین‌های کنار رودخانه حرکت می‌کنند، در این روز تقریبا همه خانواده‌ها در جوار خود پذیرای مهمانانی هستند که از شهرهای دور و نزدیک به این مراسم آمده‌اند و به دامان طبیعت پناه آورده‌اند.

قاضی‌خانی تصریح کرد: می‌توان این روز را روز طبیعت نامید چراکه در روز سیزده بدر که روز طبیعت است، به علت سرد بودن هوا و گاهی برف یا بارانی بودن هوا مردم نمی‌توانند مانند این روز به دامان طبیعت بروند.

وی گفت: با گذشت چند ساعت از روز مردم خود را برای خوردن چاشت آماده می‌کنند چاشتی که حتما املت یک پای ثابت سفره‌ها است و غذایی که برای ناهار درست شده آبگوشتی است که از گوشت تازه گوسفند تهیه شده است.

قاضی‌خانی ادامه داد: با نزدیک شدن به پایان روز، مردم وسایل خود را جمع کرده و به سمت روستا و خانه‌های خود حرکت می‌کنند تا فردای آن روز با روحیه‌ای مضاعف به کار و تلاش ادامه دهند.

وی اضافه کرد: البته دارامام در قدیم سه نوبت بوده اولی در اوایل فصل تابستان، دومی اواسط فصل تابستان و سومی بعد از بعد از جمع‌آوری محصولات و خستگی از کار بوده که اکنون به یک نوبت کاهش پیدا کرده است.

 


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com