رنج هزاران ساله روحانیت برای ترویج اسلام همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : سه شنبه ، 11 ارديبهشت 1403

Today : Mon, April 29, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  52646 تاریخ انتشار:  1393-08-10 - 05:45 تعداد بازدید:  3363
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

آيت‌ا... طه‌محمدی در کنگره عالمان فرزانه نهاوندی مطرح کرد
رنج هزاران ساله روحانیت برای ترویج اسلام

نویسنده : معصومه کمالوند

اخبار

پنج‌شنبه هفته گذشته نهاوند میزبان برگزاری کنگره‌ای برای بزرگداشت عالمان فرزانه نهاوندی آیت‌ا... حاج شیخ عزیزاله علیمرادیان و آیت‌ا... حاج شیخ محمدولی حیدری بود؛ دو عالم بزرگ که نامشان بر تارک همیشه‌های تاریخ پر افتخار این شهر می‌درخشد.
برگزاری این کنگره از جمله مصوبات مورد تأکید شورای فرهنگ عمومی شهرستان نهاوند بود که براساس آن از چهره‌های بزرگ و مفاخر شاخص نهاوند تجلیل و گرامی داشته شوند تا جوانان شناخت بیشتری نسبت به فضایل اخلاقی و زندگی آنها پیدا کنند.
عزیزا... علیمرادیان نهاوندی متولد 1285 شمسی زاده نهاوند، نوجوانی‌اش را با حضور در مکتبخانه‌های نهاوند برای رسیدن علوم مقدماتی و فراگیری دروس پایه راه کمال را پیش گرفت.
پس از آن در سن 18 سالگی به قم رفت و به مدت 4 سال شاگردی حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی - مؤسس حوزه علمیه قم- بود و درس خارج را فرا گرفت. پس از طی دوران یادگیری دروس و سطوح اولیه و وسطی و نهایی نزد علمای بزرگ در قم و علی‌رغم علاقه به یادگیری تحصیلات عالیه حوزوی در قم بنا بر تأکید پدر به نهاوند بازگشت و عامل اصلی پیوند مردم با روحانیت در این شهر شد.
تعمیر و ساخت مساجد شهر و روستاهای نهاوند از جمله کارهای مهم وی بود كه سرانجام در هفتم اردیبهشت سال 61 در سن 75 سالگی دعوت حق را لبیک گفت و حضرت آیت‌‌ا... گلپایگانی در مسجد موزه بر جنازه وی نماز خواند و در یکی از مقبره‌های حرم مظهر حضرت معصومه(س) به خاک سپرده شد.
شیخ محمدولی حیدری متولد 1278 در منطقه دلفان لرستان و خانواده‌اش از خان‌های بزرگ لرستان بود. برای ادامه تحصیلات به قم نزد حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی رفت و نزد آیت‌ا... بروجردی و آیت‌ا... خوانساری به کسب علم پرداخت سپس به نجف اشرف رفت و به مقام اجتهاد رسید.
در سال 1315 به دستور آیت‌ا... بروجردی برای رسیدگی به امور نیازمندان به نهاوند آمد. در آن زمان نهاوند جزو لرستان بود؛ منطقه‌ای پرجمعیت حساس و مهم.
وی فردی مبارز بود که در روزهای پر آشوب و خطرناک کودتای 28مرداد، خانه‌اش پناهگاه مبارزان و فراریان و مبارزان بود. مرحوم آیت‌ا.. حیدری بسیار خوش برخورد و مهربان بود و با سخنان گرم و طنزآلود و احساسات انسان دوستانه مریدان بسیاری در میان مردم داشت و مورد علاقه و محبوب مردم نهاوند بود.
وی در نهایت سال 1352 در یک نیمه شب تاریک و سرد زمستانی پس از برگزاری نماز مغرب و عشا در مسجد حاج‌آقا تراب در نزدیکی منزلشان به دليل سکته قلبی درگذشت و شهر را یکپارچه عزادار کرد و در همان جا که خود بنا کرده بود در کنار امامزاده در مسجد حسینیه شهید حیدری به خاک سپرده شد.
  رنج روحانیت برای حفظ اسلام دردآورد بود
پیش از این قرار بود سخنران ویژه مراسم آیت‌ا... نوری همدانی باشد که بنا بر دلایلی اين موضوع میسر نشد و نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان سخنران این مراسم شد و به قول وی، قرعه فال به نام آیت‌ا... محمدی افتاد.
آیت‌ا... غياث‌الدين طه‌محمدی در این مراسم از سختی‌ها و رنج‌های روحانیت برای حفظ و ترویج اسلام و نقش مؤثر آنها در تقویت فرهنگ اسلامی و دینی گفت و اینکه در این هزار و 400 سال رنج‌ها و شکنجه‌های بسیاری از تبعیدها و زنده سوزانده شدن و بر دارها رفتن روحانیت بر علما رفته است و با این وجود تاریخ علمای شیعه آنچنان که باید ترسیم نشده است.
همین عین‌القضات همدانی که به دار آویخته و سوزانده شد آن‌هم به جرم خداخواهی. ملا عبدالصمد همدانی هم که خودش را با کتابخانه‌اش سوزاندند نيز از جمله اين افراد بوده است.
همایش میر سید علی همدانی هم که اوایل هفته در تهران برگزار شد و حضور يافتيم، عارفی که 700 نفر هنرمند را با خودش به کشمیر برد تا اقتصاد آنجا را اصلاح و دینش را هم اصلاح کرد؛ چراکه اعتقاد بر اين است کسی که معاش نداشته باشد، دین ندارد و شکم گرسنه، دین و ایمان سرش نمی‌شود.
یکی از دلایل سلطه جهان هم به گفته وي، همین موضوع اقتصاد و ضعف و ناتوانی در آن است و دلایل تأکید رهبری بر اقتصاد مقاومتی هم همین ضعف اقتصاد است. حالا هم برگزاری این چنین مراسم‌هایی حرکتی شایسته است که برای علمای خطه قهرمان نهاوند انجام شده است و ای کاش در سایر شهرستان‌های استان نیز این حرکت انجام شود که متأسفانه یک بیداری می‌خواهد که نیست.
  اگر عاشورا نبود شکست خورده بودیم
امام جمعه همدان با اعتقاد بر اینکه اگر عاشورا فراموش شود همه چیزمان را از دست رفته می‌بینیم، گفت اگر عاشورا نبود قطعاً شکست خورده بودیم و اگر راه و آرمان این 850 شهید سرافراز نهاوند نیز فراموش شود، دین خدا نیز فراموش خواهد شد
  پیام استاندار همدان به کنگره
استاندار همدان هم به دلیل حضور در سفر به همراه هیأت همدانی در روسیه پیام خود را به کنگره فرستاده بود تا به وسیله سرپرست رئیس سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان برای حاضران قرائت شد.
در قسمتی از این پیام آمده بود: در نهاوند سر افراز پیشرو در اسلام و مسلمانی، پیوند روحانیت و مردم از تحکیم بیشتری برخوردار بوده و احترام به روحانیون و علما از جنس ارادت و دوستی بوده است.
این مراسم که در تجلیل از مقام شامخ آیت‌ا... حاج شیخ عزیزا... علیمرادیان و آیت‌ا... حاج شیخ محمد ولی حیدری برگزار شده است؛ نمونه‌ای از این ارادت قلبی و بزرگداشت عالمان وارسته از سوی مردم نهاوند است.
  2 پیام کنگره برای مخاطبان
حجت‌الاسلام عباسعلي مغيثي‌نيا، امام جمعه نهاوند نیز از 2 پیام این کنگره برای مخاطبان خاص و عام آن گفت؛ نخست آنکه بدانیم در شرایط حکومت طاغوت، نهاوند چه شخصیت‌ها و مفاخری را به این خاک تقدیم کرده است؛ شخصیت‌های خودساخته دینی و مفاخری مثل آیت‌ا... حیدری و علیمرادیان و... که این یعنی یک اتمام حجت برای ما.
دوم آنکه؛ چرا در حال حاضر نمی‌توانیم این چنین شخصیت‌هایی را تحویل بدهیم؛ در حالی که باید امروز بیشتر از گذشته تلاش کنیم و این خودش پیام دارد؛ امروز وهابیت که دشمن اصلی شیعه است آمار طلابش به صدها هزار می‌رسد؛ در حالی که طلاب شیعه به ده‌ها هزار....
باید بیشتر تلاش و سرمایه‌گذاری کرد و دیگر آنکه امروز در برابر تهاجم فرهنگی و جنگ نرم منحصر تمام امیدها به علوم حوزوی و روایات اخلاق و معنویت است كه باید این سنگر را حفظ کنیم. آن وقت است که در برابر تهاجم فرهنگی موفق عمل کرده‌ایم.
  نتایج کنگره
از 26 مقاله ارسالی به دبیرخانه این کنگره در نهایت 5 مقاله برگزیده شد که چکیده‌ای از آنها در زمان برگزاری همایش، تشریح شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com