اهالی قلم میهمان نویسنده همدانی همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  101477 تاریخ انتشار:  1398-08-21 - 10:04 تعداد بازدید:  104
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

پوستر هفته کتاب در منزل استاد فامیل روحانی رونمایی شد
اهالی قلم میهمان نویسنده همدانی

اخبار

راهی شدیم تا شاهد رونمایی پوستر هفته کتاب باشیم اما سر از خانه مردی درآوردیم که کمتر دانش آموز یا دانشجوی دهه 70 و 80 و 90 است که با نام صاحب خانه ناآشنا باشد. دور تا دور اتاق مسئولان و فعالان فرهنگی همدانی نشسته بودند . خانه لبریز از انرژی های مثبت بود. از همان بدو ورود می توانستی بفهمی اینجا صداقت و یکرنگی حرف اول را میزند .
آئین رونمایی پوستر هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار امسال در منزل استاد علی‌اکبر فامیل‌روحانی برگزار شد خوش نامی و بزرگ منشی استاد پیشکسوت علم اطلاعات و دانش شناسی که حالا به منظور تقدیر از 58 سال مداوم کار فرهنگی در حوزه کتاب و کتابداری دوستداران فرهنگ را زیر سقف این خانه جمع کرده بود  . در این مراسم قرار بود علی اکبر فامیل‌روحانی استاد پیشکسوت دانشگاه و مدیر مسئول نشریه محراب  4 هزار جلد کتاب از کتابخانه شخصی خود را به کتابخانه‌های عمومی استان همدان اهدا کند
پوستر هفته کتاب با شعار حال خوش خواندن در منزل سیدعلی‌اکبر فامیل روحانی استاد با سابقه علم اطلاعات و دانش شناسی استان همدان زیر یک ساتن آبی رنگ پنهان بود و همه با جملات و کلمات متینی تلاش میکردند بزرگ منشی استاد را به نحوی شایسته در قالب شعر یا روایتی عنوان کنند .
استاد علم اطلاعات و دانش شناسی در این مراسم سخنانی را بر لب آورد که هر کلامش قابل تامل است فامیل روحانی در جمع حاضران گفت: آنچه از لطف و عنایات اهلی به صورت کتاب و نوشته، به عنوان امانت الهی نزد این بنده بود و موجبات بهره‌مندی برای او را فراهم نموده است، با افتخار، عشق، شور، شادمانی و شکرگزاری بی‌پایان از این نعمت بی‌بدیل که نصیب  من به عنوان یک پرسشگر بی‌مقدار در درگاه خداوند متعال نموده را در اختیار شایقان پویش و پژوهش‌های عملی این زمان و آیندگان قرار می‌دهم.
علی‌اکبر فامیل روحانی افزود: مسؤولیت فراهم سازی مقدمات برای استفاده کنندگان و جویندگان از این مجموعه به اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان سپرده می‌شود.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان نیز در این آیین اظهار کرد: به مناسبت هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار بیش از یک هزار و 200 برنامه با همکاری همه دستگاه‌های فرهنگی و اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان انجام می‌شود.
عاطفه زارعی با اشاره به اینکه به طور میانگین در هر یک از کتابخانه‌های عمومی 12 برنامه برگزار می‌شود، افزود: 116 کتابخانه عمومی در حال اجرای این برنامه هستند که امیدواریم به ارتقا خدمات کتابخانه‌ها به مردم منجر شود.
وی با بیان اینکه در بیست و هفتمین دوره هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار تأکیدی است که در ساختارهای مختلف جامعه به صورت عمیق نیاز به فرهنگ مطالعه داریم تصریح کرد: نقش خیرین در توسعه زیرساخت‌ها در کنار دولت بسیار تأثیر گذار است و ما را در رسیدن به اهداف یاری می‌رساند.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با اشاره به اینکه کمک خیران باعث می‌شود سریعتر به شاخص‌های منابع و زیر ساخت کتابخانه‌ها نایل شویم ادامه داد: بنابراین از همه خیران که ما در ساخت کتابخانه و تأمین منابع اطلاعاتی کمک می‌کنند، قدردانی می‌کنیم.
زارعی با اشاره به اینکه سال گذشته آیین رونمایی از پوستر هفته کتاب  در منزل فرهیخته گرامی میرهاشم میری انجام شد خاطرنشان کرد: در سال جاری نیز به منظور پسداشت مقام علمی و فرهنگی دکتر فامیل روحانی رونمایی پوستر هفته کتاب انجام می‌شود.
وی با بیان اینکه مدت‌هااست که دکتر روحانی درصدد اهدا کتابخانه شخصی خود به کتابخانه‌های عمومی استان هستند گفت: این کتابخانه نشان دهنده سیر مطالعاتی این شخصیت است که سال‌ها تحقیق و و پژوهش ایشان را برای ما روشن می‌کند.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با اشاره به اینکه اهدا کتاب با اقدام برجسته دکتر پرویز اذکایی آغاز شد اظهار کرد: مجموعه دکتر فامیل‌روحانی یکی دیگر از اقدامات برجسته در حوزه اهدا کتاب در بحث کمیت و کیفیت است.
زارعی افزود: استان همدان شاخص‌های بسیار برجسته‌ای در حوزه فرهنگ و هنر دارد و کتابخانه‌ها باید در بهترین و مطلوب‌ترین شرایط ممکن باشد.
وی تصریح کرد: ما به دنبال این هستیم که کارکردهای اجتماعی برای کتابخانه‌های عمومی در نظر بگیریم تا به کاهش‌های اجتماعی منجر شود.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با بیان اینکه کتابخانه‌های عمومی به دنبال کمک به کسب‌وکارهای محلی هستند ادامه داد: بدون تردید جامعه‌ای که با مطالعه حرکت کند، کمتر دچار چالش می‌شود.
زارعی با اشاره به اینکه خوشبختانه شرکت‌های تولیدی چون سحر و بانک‌هایی چون سپه، کشاورزی و پاسارگاد به مباحث کتابخانه‌ای ورود کردند خاطرنشان کرد: این رویه را دنبال می‌کنیم تا بتوانیم سواد را به مرحله عمل بیاوریم.
انجمن علمی ارتقا کتابخانه‌های عمومی ایران نیز با ارسال یک تقدیرنامه از خدمات علی‌اکبر فامیل روحانی قدردانی کرد که توسط مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان به این استاد علم اطلاعات تقدیم شد.

 

فامیل روحانی
مرد کتاب و ادب
 علی‌اکبر فامیل روحانی، در تاریخ 1323  چشم به جهان گشود. سید علی‌اکبر در سال 1340 به دانشسرا  ورود و در سال 1342  فعالیت آموزشی خود را  در آموزش و پرورش آغاز کرد. فامیل‌روحانی که هنوز احساس می‌کرد باید بیشتر بیاموزد در سال 1346 فراگیری آموزش‌های حوزوی را در پیش گرفت. در سال 1348 موفق به  پذیرش در دانشسرای تربیت معلم  شد و در نهایت در سال 1350 به عنوان دبیر مدارس راهنمائی همدان آغاز به کار کرد. فامیل‌روحانی این سطح از دانش را کافی نمی‌دانست بنابراین در سال 1353 موفق شد در رشته زبان و ادبیات فرانسه وارد دانشگاه تهران شود. با اوج گیری مبارزات علیه طاغوت، او که با دین عجین بود،  با انقلاب  همراه و در سال 1357 مسؤل هماهنگی اعتصابات در کمیتهء انقلاب اسلامی شد. با پیروزی انقلاب اسلامی او مسؤولیت‌های متعددی از جمله  مسؤل و دبیر هماهنگی جلسات مسؤلان استان، مسؤل دفتر ارتباط مردم با مجلس شورای اسلامی  و ... را بر عهده گرفت. در سال 1358 دبیر دبیرستان‌های همدان شد و مطالعات حوزی را ادامه داد. و در همین سال  در تدوین کتب نهضت سواد آموزی نقش آفرینی کرد و مربی تربیت آموزشیار در همدان شد.
در سال 1360 ریاست  مرکز تربیت معلم شهید رجائی همدان را بر عهده گرفت و در مراکز تربیت معلم مشغول تدریس و در سال بعد از آن یعنی 1361  به عنوان کارشناس مسؤل مراکز تربیت معلم استان همدان منصوب شد.
فامیل روحانی به دلیل قابلیت‌هایی که از خود نشان داده بود در سال  1363 رئیس آموزش و پرورش شهرستان همدان شد و در ادامه با تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی در کشور، مسؤولیت راه اندازی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان را بر عهده گرفت. او از سال‌های  1366 تا 1372 رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان بود و به عضویت  هیأت علمی  این دانشگاه درآمد.
فامیل روحانی در باره تأسیس دانشگاه آزاد همدان می‌گوید: «زمستان سال ۶۳ به دنبال راه‌اندازی برخی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در تعدادی از شهرها برخی از علاقه‌مندان فرهنگی و بازاری نیز درصدد راه‌اندازی چنین دانشگاهی در همدان برآمدند و حجت‌الاسلام اکبریان، عهده‌دار پی‌گیری این کار شده بود که با دعوت از علمای حوزه، خیران، فرهنگیان، دانشگاهیان و بازاریان جلسه‌ای در مسجد جامع همدان برگزار کرد و با توجه به اطلاعاتی که این جانب در این زمینه داشتم، خواستند تا هدف از گردهمایی را برای حاضران توجیه کنم. در بین صحبت‌های مقدماتی یکی از روحانیان بیان کرد: «اگر این دانشگاه اسلامی است در مقابل حوزه قرار می‌گیرد و نیازی به آن نداریم و اگر اسلامی نیست که اصلاً نیازی به آن نداریم!» با این کلام جلسه از هم پاشید و مدعوان از جای برخاستند و رفتند ... در آن زمان من رئیس آموزش و پرورش شهرستان همدان بودم.»
موسس واحد همدان تاکید می‌کند: «ناامید نشدیم با همکاری تعدادی از دوستان از جمله فرماندار وقت همدان قبض‌هایی را چاپ کردیم و به دست برخی از همکاران در آموزش و پرورش دادیم تا با مراجعه حضوری بتوانند کمک‌های مردمی را برای آغاز کار، جمع‌آوری کنند. ماحصل زحمات دوستان مبلغی حدود ۳۶ هزار تومان شد که در بانک مهدیه در حساب مخصوصی واریز شد.»
وی تأکید می‌کند:«اواسط اردیبهشت ۱۳۶۶ بود و طبق روال عادی در کلاس تربیت معلم شهید باهنر مشغول تدریس بودم که به من اطلاع دادند «استاندار با شما کار دارد». پس از پایان تدریس به سراغ وی رفتم، او با مقدماتی مطلب را برایم بازگو کرد. همانجا از وی پرسیدم: «با چه شرایطی باید به دنبال انجام این کار باشم؟» او هم بی‌اطلاع بود، دستور داد شمارۀ دفتر آقای دکتر جاسبی را گرفتند و گوشی را به من دادند. من هم پس از سلام و احوال‌پرسی، خودم را معرفی کردم و از ایشان پرسیدم «برای آغاز به کار چه مقدماتی باید فراهم شود و شرایط راه‌اندازی دانشگاه از نظر دکتر جاسبی و هیأت موسس چیست؟»
دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان با پیگیری‌های او افتتاح می‌شود، اما هنوز دکتر فامیل‌روحانی کارهای بزرگتری را برای خود متصور است. بنابراین در سال 1366 نشریه محراب را راه‌اندازی می‌کند. او تا سال 1372 مسؤولیت واحد همدان را بر عهده دارد و پس از فراغت از این پست در سال 1376 دکترای کتابداری و اطلاع‌رسانی خود را اخذ و گروه  کتابداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان را راه اندازی می‌کند.  او که در سال 1374 مشاور کتابخانه مجلس شورای اسلامی می‌شود در سال 1377معاون فنی کتابخانه مجلس شورای اسلامی را بر عهده می‌گیرد.
با راه اندازی شوراهای اسلامی شهر، دکتر فامیل‌وروحانی با رأی مردم به عضویت دور اول درمی‌آید.در سال1380 دوباره دانشگاه آزاد اسلامی همدان به او نیاز پیدا می‌کند و به عنوان معاون آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان فعالیتش را از سر می‌گیرد. در سال 1382 مجدداً به عضویت دوره دوم شورای اسلامی شهر همدان در می‌آید.
فامیل روحانی که همواره مطالعات قرآنی را دنبال می‌کرد و به عنوان یک دغدغه برای او مطرح بود در سال 1386 مدیر عامل بنیاد نهج البلاغهء امام علی(ع) استان همدان شده و در سال 1387 مدیریت پژوهش ستاد امر به معروف و نهی از منکر همدان را بر عهده می‌گیرد.
فامیل روحانی در ادامه مسؤولیت‌های دیگری در ستاد برگزاری نماز جمعه همدان نیز پیدا می‌کند  و در دانشگاه آزاد اسلامی همچنان حضور موثری دارد به طوری که در سال 1388 دبیر کمیتهء سنجش و نظارت دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان و  عضو هیأت اجرائی جذب هیأت علمی می‌شود.
او همچنان مورد وثوق مردم و چشم امید آنان به حساب می‌آید و در حال حاضر به دنبال آن است که ترجمه فصیحی به فرانسه از قرآن کریم را ارائه دهد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com