52 درصد مناطق استان بازآفرینی می‌خواهند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  75609 تاریخ انتشار:  1395-10-29 - 05:45 تعداد بازدید:  294
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در ستاد بازآفرینی پایدار شهری تأکید شد
52 درصد مناطق استان بازآفرینی می‌خواهند

اخبار

■ افکار قدیمی پاسخگوی بافت تاریخی نیست

 بازآفرینی شهری پایدار می‌تواند تحول ایجاد کند اما در استانی به مانند همدان که 2/52 درصد از مناطق و 73 محله از شهرهای آن نیازمند بازآفرینی‌اند کار راحتی نمی‌تواند باشد بویژه آنکه بخش بزرگی از این مناطق و محلات در ردیف ابنیه و بافت تاریخی شهرها قرار دارند و حساسیت میراثی را به همراه دارند.
روز گذشته این موضوع بیشتر مورد توجه اعضای ستاد بازآفرینی شهری پایدار استان همدان قرار گرفت. معاون عمرانی استاندار همدان گفت: افکار قدیمی برای حفظ آثار تاریخی موفقیت‌آمیز نبوده و باید فکر و ایده جدید در این زمینه به‌ کار گرفته شود. محمودرضا عراقی اظهار داشت: بازآفرینی شهری پایدار از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چراکه می‌تواند منبع تحول بزرگی در استان و کشور باشد. معاون عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه محدوده شهرهای نیازمند بازآفرینی استان را 2/52 درصد اعلام کرد و افزود: 73 محله از شهرهای استان در محدوده بازآفرینی قرار دارند و با توجه به اینکه پس از گذشت 9 ماه از آغاز فعالیت این نقشه‌های مناطق آن تهیه شده، می‌توانیم همدان را تنها استانی معرفی کنیم که در این مدت چنین پیشرفتی داشته است.
وی با بیان اینکه بیش از 50 درصد محدوده‌های شهری استان نیاز به بازآفرینی دارد، خاطرنشان کرد: 4 هزار و 315 هکتار از محدوده‌های شهرهای استان شامل طرح بازآفرینی می‌شود. عراقی با اشاره به اینکه سند بازآفرینی اجتماع‌محور بوده و از بالا به پایین نیست اظهار داشت: مردم باید در این زمینه مشارکت داده شوند که نیاز است تا فرهنگ‌سازی لازم در این زمینه صورت گیرد که رسانه‌ها نقش اساسی را برای فرهنگ‌سازی دارند.عراقی درباره حفظ آثار تاریخی نیز گفت: اداره کل میراث فرهنگی منتظر اعتبار برای تملک آثار تاریخی و بناهای واجد ارزش نباشد؛ چراکه وضعیت اعتبارات به‌گونه‌ای نیست که بتوان تمامی این بناها را تملک کرد. وی با اشاره به اینکه باید از افکار جدید و ایده‌های نو در زمینه حفظ آثار تاریخی استفاده کرد، عنوان کرد: همین میراث تاریخی در گذشته در اختیار همین مردم بوده و حفظ شده است و اکنون نیز باید زمینه به‌گونه‌ای فراهم شود تا مردم دوباره همین بناها را حفظ کنند.
معاون عمرانی استاندار همدان اظهار داشت: در حال حاضر مردم در برخی مناطق دارای بنای تاریخی دچار مشکل و محدودیت هستند که باید این مشکلات را از طریق افکار نو برطرف کرد، با فکر قدیمی نمی‌توان میراث تاریخی را حفظ کرد.
 احصا مناطق 9 شهرستان برای بازآفرینی
مدیرکل راه‌وشهرسازی استان همدان هم از شناسایی و مشخص شدن مناطق بازآفرینی ۹ شهر استان همدان خبر داد.فرهاد فرزانه اظهار داشت: مناطق بازآفرینی 9 شهر مرکز شهرستان با تلاش‌های انجام شده مشخص شده و به تصویب رسیده است.
وی تأکید کرد: اجرای سیاست‌های بازآفرینی پایدار شهری نیازمند همکاری، همفکری و تعامل دستگاه‌های دیگر است که امیدواریم در این زمینه اقدامات لازم صورت گیرد.
وی با بیان اینکه شهرداری‌ها نقش اساسی در اجرای سیاست‌های بازآفرینی پایدار شهری بر عهده دارند، تصریح کرد: انتظار می‌رود شهرداری‌ها با ارائه مشوق‌ها بتواند استان را در اجرای این سیاست‌ها اقدام کند.رئیس عمران و بهسازی شهری همدان هم از شناسایی 4 هزار و ۳۱۵ هکتار محدوده برای بازآفرینی شهری در استان همدان خبر داد.
محمدرضا قرایی اظهار داشت: هزار و 655 هکتار محدوده بافت فرسوده مصوب شهرهای استان همدان است که هرگونه بازسازی و احیای این بخش باید بر اساس این وضعیت انجام شود.
وی با اشاره به اینکه شهر ملایر 2 هزار و 221 هکتار مساحت دارد، عنوان کرد: در این شهر 109 هکتار محدوده تاریخی، 80 هکتار محدوده با پیشینه روستایی و 316 هکتار محدوده سکونتگاه‌های غیررسمی شناسایی شده است.
وی محدوده‌های بازآفرینی شهر نهاوند را 300 هکتار، تویسرکان 254 هکتار، اسدآباد 212 هکتار، بهار 157 هکتار، رزن 94 هکتار، کبودراهنگ 93 هکتار و شهر فامنین را 153 هکتار اعلام کرد.
رئیس عمران و بهسازی شهری همدان با اشاره به اینکه شهر همدان نسبت به سایر شهرها از فضای بیشتری برخوردار است، عنوان کرد: شهر همدان دارای 2 هزار و 193 هکتار محدوده شناسایی شده برای بازآفرینی است که 39 درصد از مساحت شهر را شامل می‌شود.مجید یوسفی‌نوید، معاون شهرسازی و معماری شهرداری همدان با اشاره به اینکه شهرداری همدان از سال‌های گذشته امتیازات و مشوق‌هایی را برای احیا بافت فرسوده شهر همدان در نظر گرفته است، تصریح کرد: شهرداری همدان این آمادگی را دارد تا بتوان در این زمینه گام‌های اساسی برداشت ولی نیاز است تا سایر دستگاه‌ها نیز در این زمینه تعامل داشته باشند.
گلستانی، معاون دادگستری همدان هم با بیان اینکه دستگاه‌ها باید به وعده‌های خود در راستای بازآفرینی پایدار شهری عمل کرده و در حد شعار باقی نماند، اضافه کرد: باید مشارکت مردم در ساخت‌وساز تسهیل شود که در این صورت می‌توان بازآفرینی پایدار شهری را در 5 سال رقم زد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com