پالم همچنان دردسرساز همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : شنبه ، 15 ارديبهشت 1403

Today : Sat, May 4, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  75225 تاریخ انتشار:  1395-10-02 - 05:45 تعداد بازدید:  483
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

در نشست استاندار و بخش خصوصی بر دقت در سلامت افراد جامعه از سوی همه تاکید شد
پالم همچنان دردسرساز

نویسنده : اعظم اسلامی‌خواه

اقتصادی

■ واحدهای لبنی استان نتوانستند اعتماد عمومی را جلب کنند

دلیل تعطيلي 36 كارخانه لبني از 54 واحد موجود در استان، بهداشت لبنیات فله‌ای، مشكل 5/2 درصد از مساكن مهر و نبود اسامي برخي از پروژه‌ها در بين ليست 162 عنوان پروژه نیمه‌کاره استان همدان مشكلاتي بودند كه ديروز در شوراي گفت‌وگوي دولت و بخش خصوصي مطرح و بررسي شدند.
وقتي رحمان نادي، دبير اتاق تعاون استان همدان درباره ورشكستگي و تعطيلي 36 واحد صنعتي لبني استان صحبت كرد و مشكلاتي مانند پرداخت نشدن يارانه شير مدارس، وجود 400 واحد صنفي مجاز و غيرمجاز فرآورده‌هاي لبني در سطح استان و طرفداری مردم از این نوع لبنیات، نبود بازارياب حرفه‌اي و رقابتي نبودن قيمت‌ها را مطرح كرد پشت‌بند آن موضوعاتي مانند غيرقابل استفاده و غيرقانوني بودن شيرهاي غيرپاستوريزه كه در واحدهاي صنفي عرضه مي‌شوند مطرح شد. شیر و لبنیات فله ای به خاطر قيمت پايين و غليظ بودن مشتري‌هاي زيادي را به خود جلب كرده است، اما بحث‌هايي كه در بين استاندار، حسین خالقی مجد، مسئول بهداشت محیط و حرفه‌ای مرکز بهداشت همدان، نماينده کارخانه داران و کارشناس حاضر در جلسه ردوبدل شد بهداشت و استفاده از اين نوع شيرها را دچار چالش كرد. تا جايي كه استاندار خطاب به نماينده بهداشت گفت: «احساس مي‌كنم بهداشت به وظيفه‌اش حساس نيست.»
خالقی مجد در توضيحاتي كه درباره مجوز واحدهاي صنفي موجود در استان ارائه كرد نشان مي‌داد كه از بين 90 واحد فعال در شهر همدان تنها 51 واحد داراي پروانه كسب هستند و 39 واحد فاقد پروانه هستند و 310 واحد صنفی دیگر در شهرستان‌های استان در حال فعالیت هستند.
وي البته عنوان كرد كه در يكماه گذشته 2 واحد صنفي زيرپله‌اي كه در داخل منازل فعاليت مي‌كردند، شناسايي و بر اساس حكم دادستان پلمب شد. اما بر اساس قوانين صنفي براي فعاليت‌هاي صنفي منعي وجود ندارد ولی فروش شير خام و غيرپاستوريزه ممنوع است.
خالقي مجد سپس به پاستوریزه کردن شیر در واحدهای صنفی اشاره کرد و گفت: در تاريخ 28/09/95 قانوني ابلاغ شده كه واحدهاي صنفي جديدالتأسيس لبني بايد دستگاه پاستوريزاتور در واحدها نصب كنند تا بتوانند مجوز بگيرند. اين شد كه واکنش استاندار برانگیخته شد و درباره وضعيت واحدهاي صنفي كه از قبل تأسيس شده سؤال كرد كه آيا اين قانون شامل آنها نمي‌شود؟ كه مسئول بهداشت پاسخ قانع‌كننده‌اي نداشت و موجب شد استاندار به برخي دستگاه‌ها مانند سازمان صنعت، معدن و تجارت دستور بدهد كه با همكاري اتاق بازرگاني تمام اين واحدها به سرعت شناسايي و بازرسي شوند و هر كدام از آنها، از واحدهاي قبلي گرفته تا جديدالتأسيس‌ها، که توانايي نصب دستگاه پاستوريزاتور ندارند بايد تغيير مجوز بدهند.
استاندار تأكيدش اين بود كه هر جا با سلامت انسان سروكار داريم نبايد كوتاهي شود.
البته صحبت كارشناسان و نماينده كارخانه‌داران لبني استان در جلسه اين بود كه در واحدهاي صنفي نمي‌توان شير را پاستوريزه و هموژنيزه كرد كه خالقي مجد در توضيحاتش گفت: اين دستگاه‌های كوچك مخصوص واحدهاي صنفي ساخته شده و داراي نشان استاندارد هستند كه در 3 ماه گذشته 3 واحد صنفي از اين دستگاه‌ها نصب كرده و در حال استفاده هستند. اما با اين حال قرار شد اين دستگاه‌ها توسط دستگاه‌هاي مرتبط مجدداً بررسي شوند.
اما دليل بعدي ورشكستگي واحدهاي توليدي لبني كه پرداخت نشدن شير يارانه آموزش‌وپرورش از سوي دولت عنوان شده بود قرار شد مورد بررسی قرار بگیرد و تا جايي كه امكان دارد از سوي استان پيگيري شود. البته نادی مشکلاتی مانند بازاریابی ضعیف در استان و هزینه تمام شده بالای تولید و بسته‌بندی محصولات لبنی برای کارخانه‌داران را از مشکلات مهم دیگر عنوان کرد که قرار شد مشکل بازاریابی را با برگزاری کلاس‌های آموزشی بیشتر حل کنند.
درباره اينكه نادي گفته بود محصولات و قيمت‌ها رقابتي نيستند، نيكبخت گفت كه با بسته‌بندي مناسب و توليد بهداشتي و قابل عرضه، همه بايد براي صادرات كار كنيم و در نهايت قرار شد با برخي دستگاه‌ها مانند سازمان تأمين اجتماعي، امور مالياتي و... جلسه‌اي بگذارد و واحدهاي تعطيل لبني را تعيين‌تكليف كنند.
وی سپس گفت: استان همدان تعاونی‌های خوبی دارد که در زمینه‌های مختلف بویژه صادرات ورود جدی و مناسبی داشتند و من از عملکرد اتاق تعاون راضی هستم.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان همدان بر لزوم برندسازی کارخانجات لبنی همدان تأکید کرد و گفت که حل مشکل و بازار این واحدها باید یارانه صادراتی برای محصولات لبنی استان همدان تخصیص یابد.
منصور رضوانی‌جلال ادامه داد در حال حاضر همدان4/3 درصد از شیر کشور را تولید می‌کنند و همدان در زمینه ایجاد صنایع تبدیلی لبنی رقیب استان‌های فارس و خراسان رضوی بوده است. اما موضوع بازار آنها به مسائل بسیاری برمی‌گردد که یکی از عوامل تأثیرگذار در آن روغن پالم بوده است. به طوری که مسائل مطرح شده در زمینه روغن پالم سبب شده تا مردم از صنایع تبدیلی لبنی به سمت مصرف مواد لبنی فله و سنتی روی بیاورند که متأسفانه این مسائل و مشکلات برای واحدهای تولیدی صنعتی مشکل ایجاد کرده است.
 100 مساکن مهر همدان در 22 بهمن واگذار می‌شوند
موضوع بعدي، مشكلات مساكن مهر بود كه توسط نادي مطرح شد. وي آماده‌سازي و محوطه‌سازي، دریافت حق‌الزحمه مجدد توسط مهندسان ناظر، بالا رفتن قيمت تمام شده اين مساكن براي صاحبان خانه، دست‌تنگ بودن بسياري از صاحبان اين خانه‌ها براي پرداخت هزينه‌هاي مضاعف و تحميل شده، جريمه اضافه زيربنا در بسياري از واحدها و پرداخت اجاره‌بهاي سالانه به مبلغ 40 هزار تومان توسط اهالي ساختمان‌ها را از مشكلات عمده مسكن مهري‌ها عنوان كرد و گفت: اگر 5 ميليون تومان ديگر وام به اين افراد تعلق بگيرد تا بتوانند هزينه بخش‌هاي نيمه‌كاره اين ساختمان‌ها را پرداخت كنند بخشي از مشكل آنها حل مي‌شود، كه استاندار گفت: براي افزايش وام بايد به توان بازپرداخت صاحبان مساكن مهر توجه كرد چون ممكن است با مشكل مواجه شوند. در ابتدا هم قرار بود وام اين مساكن در حدود 8 ميليون تومان باشد كه به 25 ميليون تومان رسيد. فرهاد فرزانه، مدیر کل راه‌وشهرسازی استان همدان هم قول بخشودگي اضافه زيربنا و حل مشكلات با مبلغي كه بايد به مهندسان ناظر پرداخت كنند را داد. اما گفت كه اجاره‌بهاي سالانه 40 هزار تومان ناچيز و البته قانوني است كه در مواد قانون مساكن مهر هم مطرح شده است.
مصطفی رسولی شهردار همدان هم درباره مشکل مسکن مهر با آتش نشانی گفت: استانداردهای آتش‌نشانی در برخی پروژه‌های مسکن مهر رعایت نشده اما رعایت این استانداردها برای ایمنی مردم است و سودی برای شهرداری همدان ندارد بنابراین باید استانداردهای آتش‌نشانی در ساختمان‌های مسکن مهر انجام شود تا بتوان تأییدیه صادر کرد.
طبق گزارشي كه احمد توصیفیان، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان همدان در اين جلسه ارائه کرد، 8 هزار واحد يعني 5/97 درصد از مساكن مهر استان واگذار شده و بيش از 3 هزار واحد باقيمانده كه به چند پروژه مشكل‌دار با تفاهم‌نامه‌هاي 3 جانبه مربوط مي‌شوند. طبق قولي كه داده شد قرار بر اين شد كه تا 22 بهمن‌ماه سال 95 تكميل مساكن مهر استان به 100 درصد برسد.
گزارش توصیفیان حاكي از آن بود كه اسدآباد نخستين شهرستان در كشور بود كه مساكن مهر را تكميل و ارزان‌ترين مساكن مهر را به صاحبان آن تحويل داد. مساكن مهر شهرستان اسدآباد با قيمت متري حدود 270 هزار تومان براي مشتريان تمام شده است.
 نام پروژه‌های سودآور نیمه کاره اعلام نشده است
موضوع سومي كه در جلسه مطرح شد به واگذاري پروژه‌هاي نيمه‌تمام مربوط مي‌شد، كه به گفته رئيس پارلمان بخش خصوصي استان همدان برخي دستگاه‌ها تعدادي از پروژه‌هاي سودآور را به دولت اعلام نكرده‌اند.
به گفته علي‌اصغر زبردست، برخي دستگاه‌ها يكسري پروژه‌هاي سودده را پيش خود نگه داشته‌اند، ضمن اينكه بخش خصوصي با مشكل ديگري هم مواجه است و آن اين است كه بعضي از پروژه‌ها در شرايطي هستند كه ديگر نمي‌توانند وضعيت اصلي خود را حفظ كنند و بايد تغيير كاربري داشته باشند.
صحبت زبردست اين بود كه با شرايط فعلي انگيزه‌اي براي بخش خصوصي نمی‌ماند كه بخواهند پروژه‌ها را تحويل بگيرند.
استاندار براي حل اين مشكل خطاب به رئيس اتاق بازرگاني، مدیرکل راه‌وشهرسازی استان و معاون عمراني استاندار گفت كه موضوع را به طور کامل بررسي كنند و اگر پروژه‌اي دلچسب بخش خصوصي وجود داشت كه توسط دستگاه‌ها هنوز معرفي نشده‌اند، اعلام كنند تا موضوع پيگيري شود؛ چون هيچ مديري حق ندارد پروژه‌هاي نيمه‌تمام را معرفي نكند. موضوع تغيير كاربري‌ها نيز بررسي شوند.
تاكنون در استان همدان 162 پروژه نيمه‌تمام معرفي شده كه طبق اعلام، 22 پروژه از اين تعداد به بخش خصوصي واگذار شده است.
نیکبخت سپس به برگزاری جلسه با حضور رئیس‌جمهور در هفته گذشته اشاره کرد و گفت: منشور حقوق شهروندی برای نخستین‌بار در کشور ابلاغ شد که در آن حقوق مردم دیده شده است که استانداران موظف شدند در راستای این منشور اجازه ضایع شدن حقوق مردم را ندهند و امیدواریم همه قوا برای اجرای آن اقدام اساسی داشته باشند.
وی آماری هم درباره اشتغال مهر و آبان در همدان داد و گفت: آبان‌ماه امسال 898 نفر اشتغال جدید در استان همدان ایجاد شده که نسبت به مهرماه 100 نفر افزایش داشته است، از ابتدای سال تاکنون هم 6 هزار و 20 نفر بیمه شده جدید در استان همدان داریم.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com