گرانی در بازار مسکن همدان ادامه دارد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  114733 تاریخ انتشار:  1399-10-08 - 10:26 تعداد بازدید:  267
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

صفحه ویژه خبرگزاری ها امروز " خبرگزاری بازار همدان"
گرانی در بازار مسکن همدان ادامه دارد

اقتصادی

■  نایب رئیس اتحادیه مشاورین املاک: قیمت مصالح ساختمانی رو به افزایش است

■ نماینده مجلس: طرح تامین مسکن برای کاهش قیمت ضروری است

 گرانی سرسام‌آور و در پی آن رکود خریدوفروش نزدیک یک سال است که دامن‌گیر بازار مسکن همدان شده و این تداوم به‌گونه‌ای است که گویی قصد تمامی ندارد؛ قیمت خانه چراغ خاموش روزبه‌روز درحال افزایش است و اجاره‌بها به چند ده برابر افزایش‌یافته و صداها به‌جایی نمی‌رسد.
با اين‌حال اين بازار همچنان به حال خود رهاشده و اجرای طرح‌هایی چون کاهش تعرفه بنگاه‌داران نیز نتوانسته دردی از مردم دوا کند، درحالی‌که بازار مسکن نزدیک به یک سال است منتظر اقدامی برای فعال شدن و خروج از رکود و گرانی است.
اوضاع گرانی و رکود در بازار مسکن به‌گونه‌ای شده است که گویی دیگر امیدی به بهبود این وضعیت نیست و حتی پخش اخبار و گزارش‌ها از گرانی مسکن و گلایه و شکایت مردم از این وضعیت نیز راه به‌جایی نبرده و اجاره‌بها به‌طور فزاینده‌ای روبه افزایش است.
درحالی بازار مسکن این روزها به‌دنبال مرهمی بر زخم گرانی و رکود می‌گردد که مجلس و دولت طرح‌هایی ارائه داده‌اند که هیچ تأثیری بر کاهش تورم در بازار مسکن ندارد؛ کاهش بیش از ۵۰ درصدی تعرفه بنگاه‌داران که قرار بود باعث کاهش قیمت مسکن شود راه به‌جایی نبرده و نتوانسته از عهده گرانی بربیاید و طرح اقدام ملی مسکن نیز هنوز اجرایی نشده و طرح مالیات بر خانه‌های خالی هم در حد حرف باقی‌ مانده است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی در اين‌باره در گفت‌وگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: درباره مشکل مسکن و گرانی آن مجلس چندین طرح را ارائه کرده است.
حجت‌الاسلام احمدحسین فلاحی عنوان کرد: یکی از این طرح‌ها، طرح مالیات بر خانه‌های خالی است که بر همین اساس یک‌میلیون و ۷۰۰ هزار خانه خالی در کشور شناسایی‌شده که برای آنها به‌ازای مدتی که خالی بماند جریمه گذاشته‌شده که بی‌شک اثرات محسوسی در کاهش قیمت اجاره‌بها خواهد داشت.
فلاحی در ادامه به طرح تأمین مسکن به‌عنوان ضرورتی برای کاهش قیمت مسکن در کشور و به‌تبع آن استان همدان اشاره و بیان کرد: تاکنون چندین طرح در مورد مسکن از پیش اجراشده اما مجلس علاوه‌بر این طرح، طرح دیگری برای تأمین مسکن مدنظر قرار داده است.
فلاحی با بیان اینکه طرح تأمین مسکن ۱۸ وزارتخانه را درگیر می‌کند، گفت: طرح‌های مختلفی برای تأمین مسکن به‌دست نمایندگان مجلس رسیده که یکی از طرح‌ها در ادامه طرح مسکن مهر اما از آن کامل‌تر است و با اجرایی شدن آن شاهد کاهش قیمت مسکن خواهیم بود.
وی به طرح اقدام ملی مسکن در راستای کاهش قیمت مسکن و تولید مسکن اشاره کرد و گفت: طرح اقدام ملی مسکن تاکنون خروجی نداشته است.
نماینده مردم همدان در خانه ملت عنوان کرد: طرح دیگری که ارائه شد کاهش ۵۰ درصدی تعرفه بنگاه‌داران است که قرار است براساس مصوبه‌ای این کاهش تعرفه بیشتر شود.

 افزایش قیمت مسکن در همدان ناشی از نبود نظارت کافی بر قیمت‌ها
فلاحی در ادامه سخنان خود افزایش قیمت مسکن در همدان را ناشی از نبود نظارت کافی بر قیمت‌ها دانست و اظهار کرد: در همدان قیمت‌هایی که روی مسکن می‌گذارند کارشناسی شده نیست و هرکسی هر قیمتی می‌خواهد می‌دهد، این درحالی است که در برخی استان‌ها مانند قم قیمت‌ها کنترل‌شده است اما در همدان نظارت وجود ندارد.
رئیس اتحادیه مشاوران املاک استان همدان نیز با اشاره به اینکه گرانی و رکود بازار مسکن همدان همچنان ادامه دارد، عنوان کرد: این رکود و گرانی از سال گذشته آغازشده بود و امسال بسیار بیشتر شده است.
ابراهیم جمالی با اشاره به اینکه اکنون هزار و ۵۰۰ عضو اتحادیه مشاوران املاک در همدان وجود دارد که حق‌العمل این صنف ۶۰ درصد کاهش‌یافته است، گفت: مسئولان گمان می‌کردند با این کار می‌توانند قیمت مسکن را کنترل کنند اما قیمت مسکن کنترل نشد و گرانی مسکن ربطی به‌ حق‌العمل مشاور املاک ندارد. وی با اشاره به اینکه دولت باید جلوی دلال و سوداگر را بگیرد که قیمت آپارتمانی که ساخت هر مترمربع آن تنها ده میلیون تومان تمام‌شده ۱۶ میلیون معامله می‌کند، گفت: مشاور املاکی که خود مستأجر است نقش یک واسطه‌گر بین خریدار و فروشنده را دارد و دلال نیست.
نایب‌رئیس اتحادیه مشاورین املاک هم با اشاره به اینکه با افزایش بی‌محابا و فراوان قیمت مسکن و املاک با افزایش رهن و اجاره‌بها مواجه‌ شدیم، افزود: اگرچه با افزایش قیمت بسیار مسکن و ملک مواجه هستیم اما بازار به‌نوعی قفل‌شده و در نقل و انتقالات با کاهش چشمگیر تعداد قراردادهای رهن و اجاره مواجهیم.
شهرام رحیم‌بخش با بیان اینکه خریدوفروش و حتی اجاره مسکن بی‌ربط از وضعیت عمومی اقتصادی کشور نیست، عنوان کرد: خریدوفروش املاک، آپارتمان و به‌طورکلی سیاست‌گذاری در حوزه مسکن به بازار مالی کشور و به متغیرهایی چون نرخ ارز، سکه و حتی بازار بورس و تورم عمومی کشور بستگی دارد.
رحیم‌بخش افزود: از سوی دیگر قیمت مصالح ساختمانی که روبه افزایش است موجب بالا رفتن قیمت مسکن می‌شود.
وی افزود: سالیان سال است ساخت و عرضه مسکن در کشور و ازجمله همدان متناسب با تقاضا نبوده و تقاضا بیشتر از عرضه است و این مهم موجب افزایش قیمت مسکن شده است.
رحیم‌بخش با اشاره به اینکه در حوزه مسکن و رهن و اجاره نقص‌های بزرگی داریم که کشور را فراگرفته است، گفت: در کشور واحد یا ارگان و حتی نهادی نداریم که به‌صورت تخصصی متولی رهن و اجاره باشد.
وی بابیان اینکه چنانچه نهاد و ارگانی شبه‌دولتی و یا تخصصی وارد این بازار شوند، می‌تواند بسیار راهگشا و کارگشا باشد، عنوان کرد: سرمایه‌گذاری در حوزه رهن و اجاره موضوعی است که وجود ندارد و اگر هم کسی خانه و یا ملک خود را در رهن و اجاره می‌گذارد برای درآمد بوده و از روی ناچاری است.
رحیم‌بخش عنوان کرد: سال‌هاست مسکن به‌عنوان یک کالای مصرفی مورد خریدوفروش افراد قرار می‌گیرد و از آن به‌عنوان یک منبع درآمد استفاده می‌کنند و جامعه بدان نگاه مصرفی دارد و نه سرمایه‌ای‌ و بسیاری از نقدینگی‌ها وارد حوزه مسکن می‌شود تا فرد بدون هیچ تولیدی از آن پول دربیاورد.
وی در مورد اینکه آیا اگر بر خانه‌های خالی مالیات گذاشته شود می‌تواند به کاهش قیمت اجاره‌بها کمک کند، عنوان کرد: خلأ دیگری که وجود دارد این است که هیچ ارگان و یا نهادی آمار خانه‌های خالی را ندارد و متأسفانه در این حوزه نیز ضعف داریم.
نایب‌رئیس اتحادیه مشاورین املاک همدان در قسمت دیگر سخنانش تصریح کرد: اگر اوضاع اقتصادی کشور بر همین منوال باشد در حوزه مسکن کاهش قیمت را نخواهیم دید.
رحیم‌بخش عنوان کرد: به نظر بنده حتی اگر بازار بورس به همین صورت دچار چالش شود و افت کند هم شاهد افزایش قیمت مسکن بیش از آنکه اکنون هست، خواهیم بود زیرا باز دلالان و افراد نقدینگی را وارد بازار مسکن می‌کنند تا با خریدوفروش مسکن سود چندین برابری داشته باشند.
وی در ادامه افزود: البته نباید از رکود فعلی بازار مسکن و خریدوفروش و حتی رهن و اجاره خوشحال بود زیرا اگر این رکود بیش از یک سال طول بکشد به یک رکود عمیق تبدیل خواهد شد که به‌طورقطع در سال‌های آینده با قیمت فزاینده مسکن روبه‌رو می‌شویم و سرمایه‌گذاران اندکی که در این حوزه اقدام به تولید مسکن می‌کنند هم کنار می‌روند.
با این تفاسیر باید امیدوار بود که اجرای طرح‌هایی چون مسکن ملی که اکنون فقط در حد ثبت‌نام است بتواند بر کاهش قیمت مسکن تأثیر بگذارد ضمن اینکه سیاست‌گذاران و متولیان بالادست دستگاهی را متولی تعیین ارزش و قیمت‌گذاری و کنترل نرخ مسکن، ملک و زمین در منطقه بکنند تا به‌واسطه آن بتوان افزایش قیمت‌ها را تا حدودی کنترل کرد.
رکود در بازار مسکن و گرانی آن همچنان ادامه دارد و حتی بیش‌ازپیش شده، تا جایی که صاحب‌خانه‌ها به‌دنبال گران‌تر شدن ملک خود هستند و رفته‌رفته جیب خریداران برای خرید خانه کوچک‌تر می‌شود.
به‌هرحال اکنون نزدیک به یک سال است که گرانی در بازار مسکن بیداد می‌کند، صاحب‌خانه‌ها هرروز قیمت خانه‌هایشان را بالاتر می‌برند و تا دیر نشده باید به فکر چاره‌ای برای مدیریت این اوضاع بود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com