جوجه‌ریزی بی‌سابقه در همدان همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  118951 تاریخ انتشار:  1400-05-06 - 08:47 تعداد بازدید:  338
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

معاون اقتصادی استاندار می‌گوید کمبود مرغ نداریم
جوجه‌ریزی بی‌سابقه در همدان

نویسنده : غزل اسلامی

اقتصادی

■ 3میلیون و 700 قطعه جوجه‌ریزی در استان انجام شده است


آنطور که مسئولان همدانی تأکید می‌کنند مقدار توزیع مرغ به اندازه نیاز استان است، اما اخبار منتشر شده در رسانه‌های کشور سبب ایجاد نگرانی از کمبود مرغ در همدان شده است.
تجربه در سال‌های گذشته نشان داده که هر کالایی در برهه‌ای با کمبود مواجه می‌شود و مردم با ترس از نایاب شدن در روزهای متمادی در صف می‌ایستند تا نیاز یک مدت خانواده خود را تأمین کنند، اما پس از آن همان کالا به‌وفور در بازار یافت می‌شود و فقط خستگی صف ایستادن‌ها و آثار استرس و نگرانی در زندگی آنها نمود پیدا می‌کند.
براساس گزارش‌های مردمی نیز افرادی که همچنان درصدد تهیه کالای کمیاب هستند با نگرانی و هزینه‌کرد مضاعف نسبت به افراد بی‌تفاوت مواجه می‌شوند و نتیجه آن می‌شود که در نهایت کالای موردنظر پس از مدتی به وفور یافت ‌شود و تقریباً کسی با مشکل تهیه آن مواجه نمی‌شود مگر کسانی که ساعت‌ها و روزها در صف ایستاده‌اند.
اکنون معاون هماهنگی اموراقتصادی استانداری همدان نیز بر همین موضوع تأکید داشت و گفت: با شرایط ایجاد شده، مرغداران تشویق به جوجه‌ریزی بیشتر شده‌‌اند، در تاریخ استان هیچ‌گاه 3 میلیون و 700 هزار جوجه قطعه‌ریزی نشده بود، اما در 15 روز گذشته این اتفاق در همدان صورت گرفته است.
ظاهر پورمجاهد با تأکید بر اینکه پس از چند هفته مرغ به وفور در بازار یافت می‌شود، افزود: با جوجه‌ریزی‌های انجام شده بزودی بازار مرغ به شرایط قبل بازمی‌گردد، اما مردم هم باید مقدار خرید خود را رعایت کنند، زیرا برخی‌ها بی‌توجه به مقدار نیاز خانوار خود و براساس احساس نگرانی از کمبود، بارها در صف می‌ایستند و سعی می‌کنند برای مدت زیادی مرغ خریداری کنند که به کمبود مرغ و ایجاد صف‌های طولانی دامن می‌زنند.
وی افزود: نمی‌گویم همه مشکلات تولید را مرتفع کرده‌ایم، اما مسئولان استان تمام تلاش خود را برای حل مسائل می‌کنند و برنامه‌ریزی و اقدامات زیادی در راستای رفع موانع تولید دارند.
پورمجاهد گفت: روزانه 120 تا 130 تن مرغ در شهرهای استان توزیع می‌شود که حدود 40 درصد آن مربوط به شهر همدان است.
وی افزود: در مواقعی که نتوانیم 120 تن مرغ گرم توزیع کنیم بعدازظهر آن روز مرغ منجمد توزیع می‌کنیم تا اگر کمبودی هست جبران شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری همدان با بیان اینکه مقدار مرغ توزیع شده در روز کفاف نیاز استان را می‌دهد، گفت: اما با توجه به گزارشی که تلویزیون در برنامه 20:30 پخش کرد این نگرانی برای مردم به وجود آمد که کشور در این زمینه دچار کمبود است، بنابراین برخی‌ها سعی می‌کنند بیش از نیاز خود خرید کنند. وی با تأکید بر اینکه هیچ‌گاه مرغ را قبل از ساعت 9 صبح توزیع نکرده‌ایم، بیان کرد: با این وجود مردم هر روز از ساعت 7 صبح برای خرید مرغ صف می‌کشند که همین صف‌ها نگرانی‌هایی برای مردم ایجاد می‌کند.
پورمجاهد گفت: مرغ به اندازه نیاز در استان موجود است مردم نگران نباشند و بیش از نیاز خود نخرند تا با مشکل کمبود مرغ و تشکیل صف مواجه نشویم.
معاون هماهنگی اموراقتصادی استانداری همدان افزود: برخی‌ها می‌گویند مشکل نهاده‌ها سبب شده تا مرغداری‌ها نتوانند به اندازه کافی جوجه‌ریزی کنند، اما این مسأله حل شده و دلیل شرایط فعلی نیست. مرغداری‌ها موظف هستند که مرغ را با اولویت به کشتارگاه‌های استان تحویل بدهند و کد تخلیه بگیرند تا بتوانند مجوز جوجه‌ریزی و نهاده‌ها را دریافت کنند، اما با توجه به افزایش دمای هوا در برخی استان‌ها نتوانسته‌اند به اندازه کافی مرغ تولید کنند و با کمبود مواجه شده‌اند که مرغداری‌ها به خاطر افزایش قیمت در این مناطق سعی می‌کنند مرغ خود را به آنجا ارسال کنند.
کشتارگاه‌ها نیز باید میزان کشتار خود را در سامانه جامع تجارت ثبت کنند و هرکسی ثبت نکند حکم عرضه خارج از شبکه را دارد که تعزیرات آن را جریمه می‌کند.
وی افزود: 2واحد کشتارگاه برای ثبت در سامانه مقاومت کرد و با اینکه در برابر واحدهای تولیدی و جریمه آنها بسیار محتاطانه عمل می‌کنیم، اما مجبور شدیم پرونده تخلف آنها را به تعزیرات ارسال کنیم.
معاون هماهنگی اموراقتصادی استانداری همدان: گفت عرضه خارج از شبکه به این صورت است که برخی واحدها حتی فروشگاه‌های عرضه مرغ سعی می‌کنند مرغ خود را به واحدهای قطعه‌بندی بفروشند چون سود بیشتری برای آنها دارد، اما در شرایطی که ممکن است سایر استان‌ها به ‌خاطر گرمای هوا با کمبود مرغ مواجه باشند قطعه‌بندی مرغ ممنوع است.
 از این‌رو تصمیم بر آن شده تا فرمانداری فروشگاه‌های معتمد را معرفی کند تا عرضه مرغ را به آنها بسپاریم و سایر فروشگاه‌ها که تخلف در عرضه داشته‌اند به‌ صورت محدود و یا هفته‌ای یک بار سهمیه مرغ دریافت کنند.
پورمجاهد با بیان اینکه بازرسان به صورت روزانه در سطح بازار حضور داشته و بر نحوه توزیع نظارت می‌کنند افزود: عمده تخلفات و گرانفروشی واحدها مربوط به نقاط حاشیه‌ای شهر و دور از چشم بازرسان است.وی گفت: با اینکه 20 بازرس در حال رصد بازار هستند، اما گاهی توسط برخی‌ها تخلفی صورت می‌گیرد و امکان افزایش بازرس نیز نداریم.
پورمجاهد با بیان اینکه وظیفه تأمین مرغ استان با جهادکشاورزی و توزیع آن با سازمان صمت است افزود: مرغداران هم باید هنگام تحویل مرغ فاکتور صادر کنند. وی گفت: هم اکنون نرخ مصوب هر کیلو گوشت مرغ در ستاد تنظیم بازار همدان ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان اعلام شده و فروش با نرخ بالاتر از آن تخلف محسوب می‌شود.
معاون هماهنگی اموراقتصادی استانداری همدان با تأکید بر اینکه نوع برند و برچسب مرغ هیچ تأثیری در قیمت آن ندارد، افزود: برخی واحدها با بهانه‌هایی مانند مرغ شمال یا مهاباد اقدام به گرانفروشی می‌کنند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com