صنعت چاپ نیازمند نگاه ویژه سازمان صمت همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  111419 تاریخ انتشار:  1399-06-12 - 08:53 تعداد بازدید:  226
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

صفحه ویژه خبر گزاری ها امروز "خبرگزاری ایسنا همدان"
صنعت چاپ نیازمند نگاه ویژه سازمان صمت

اقتصادی

 یکی از مهم‌ترین رخدادهای تاریخ بشریت، اختراع حروف چاپی مستقل و دستگاه چاپ بوده ‌است. نخستین‌بار، «یوهانس گوتنبرگ» آلمانی در سال ۱۴۵۶ میلادی چاپ را اختراع کرد و پدر چاپ دنیا نام گرفت.
اختراع گوتنبرگ ظرف مدتی حدود ۴۰ سال در عمده کشورهای اروپایی و در شهرهایی مانند ونیز، فلورانس، پاریس و لیون رواج پیدا کرد و چاپخانه‌هایی با این روش به‌وجود آمد.
مدیر بزرگ‌ترین شرکت چاپ و بسته‌بندی غرب کشور ضمن تبریک روز صنعت چاپ به تمامی دست‌اندرکاران عرضه چاپ و نشر، گفت: روز صنعت چاپ، بهانه‌ای است برای گرامیداشت فعالان صنعتی که شغلشان آمیزه‌ای از هنر، فرهنگ و صنعت است.
نصرت‌ا... طاقتی‌احسن در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه چاپ در دنیا به‌عنوان یک صنعت مادر شناخته می‌شود، بیان کرد: صنایع مادر به صنایعی می‌گویند که در توسعه و استفاده از تکنولوژی منحصر به‌فرد بوده و در تمام مراحل زندگی بشریت تأثیرگذار است. صنعت چاپ، یکی از پراشتغال‌ترین شغل‌ها در کشورهای توسعه‌یافته است که با تمام صنوف و شغل‌ها رابطه مستقیم دارد.
طاقتی‌احسن ادامه داد: در استان همدان، افزون بر 500 نفر به‌صورت مستقیم در این صنعت فعال هستند و بیش از هزاران نفر هم به‌صورت غیرمستقیم در این عرصه فعالیت می‌کنند.
وی در رابطه با وضعیت صنعت چاپ در استان همدان، توضیح داد: اگرچه صنعت چاپ همدان در غرب کشور یک سر و گردن از بقیه جلوتر است اما در مجموع، کشور ایران و استان ما هنوز نتوانسته در این صنعت حرفی برای گفتن داشته باشد.
وی افزود: ایران از نظر جمعیت در میان کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا رتبه سوم را دارد اما از نظر صنعت چاپ رتبه چهاردهم را دارد.
وی با بیان اینکه امرار معاش بیش از ۱۵۰ میلیون نفر از ایران و کشورهای همسایه مرتبط با صنعت چاپ، مواد غذایی و صنعت ایران است، تصریح کرد: این افراد از بازار ایران امرار معاش می‌کنند اما نسبت به این جمعیت و نسبت به نیروی مصرف‌کننده‌ای که داریم رتبه خوبی در این صنعت نداریم و فاصله‌ای ۳۰ ساله با کشورهای پیشرو داریم.
طاقتی‌احسن در رابطه با دلایل عقب‌ماندگی صنعت چاپ ایران، بیان کرد: این صنعت جزو خانواده فرهنگ است و از خانواده صنعت حمایتی نمی‌شود، حجم سرمایه‌گذاری بالای این صنعت از توان سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی خارج است و نیروی آموزش‌دیده و فارغ‌التحصیل دانشگاهی در این حوزه بسیار کم است.
وی با تأکید بر اینکه وضعیت درآمدی این صنعت به‌ویژه در سال‌های اخیر به‌دلیل شرایط اقتصادی و رکود حاکم بر کشور به‌شدت آسیب دیده و فعالان این صنعت از پایین‌ترین درآمد و خدمات بهره‌مند هستند و در مملکت ما نیز نقشه راهی برای پیشرفت و توسعه این صنعت وجود ندارد، خاطرنشان کرد: ما در مجموعه خود انتظار هیچ حمایتی از نهادهای مربوطه را نداریم، فقط برای ما مانع‌تراشی نکنند.
طاقتی‌احسن در رابطه با آسیب کروناویروس بر روی این صنعت، یادآور شد: کرونا تقریبا ۷۰ درصد فعالیت نیمه‌جان صنعت چاپ را نابود کرد و درحال‌حاضر صنعت چاپ ایران با توانی زیر ۳۰ درصد درحال فعالیت است.
وی در پایان تأکید کرد: به نظر می‌آید با توجه به اینکه در استان همدان شرایط اقلیمی و اولویت توسعه با کشاورزی و دامداری و تمرکز بر صنایع تبدیلی برنامه‌ریزی شده است، انتظار بر این است که بر صنعت چاپ استان توجه بیشتری شود تا این صنعت کمک کند مواد خام و تولیدات کشاورزی خام به خارج از استان و خارج از کشور کمتر صادر شود و تا جایی که ممکن است در استان فرآوری، بسته‌بندی و با ارزش افزوده چند برابر صادر شود.
 رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران شهر همدان نیز به خبرنگار ایسنا گفت: در رابطه با مشکلات صنفی چاپخانه‌داران استان همدان، با وجود اینکه همدان ظرفیت بالایی از نظر موقعیت جغرافیایی و بحث صادراتی دارد، مشکلات زیادی وجود دارد.
علی خضریان با بیان اینکه متأسفانه یکی از معضلات ما نزدیکی به تهران و خروج کار از استان است، تصریح کرد: یکی از مشکلات ما این است که در استان‌هایی که معمولا کوچک هستند به‌لحاظ بنیه مالی، واحدهای چاپی مشکلات زیادی دارند و باید حمایت‌هایی از طرف دولت در این بخش انجام شود تا این واحدها برای توسعه، به‌روز و تجهیز شدن انگیزه پیدا کنند.
وی افزود: واحدهایی که در مراکز استان‌های بزرگ مانند تهران، اصفهان و شیراز هستند به‌دلیل ساختار صنعتی که دارند معمولا حجم سفارشات بالایی دارند و سرمایه‌گذاری در این استان‌ها بیشتر جواب می‌دهد اما در استان‌های کوچکی مثل همدان معمولا سرمایه‌گذاری سنگین در صنعت و به‌ویژه صنعت چاپ نیاز به یکسری مشوق‌هایی مانند حمایت‌های دولتی و تسهیلات ارزان قیمت بانکی دارد.
خضریان خاطرنشان کرد: بخش صنعتی واحدهای چاپی ما به‌نوعی متأثر و زیرنظر سازمان صمت و بخش فرهنگی زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند اما نظر وزارت صمت به مسأله چاپ در حدی که باید باشد نیست و آنها چون احساس می‌کنند وزارت ارشاد کار می‌کند توجهشان را کمرنگ کرده‌اند، درحالی‌که انتظار ما از مدیرکل اداره صمت استان این است یک نگاه ویژه به صنعت چاپ همدان داشته باشند.
رئیس اتحادیه چاپخانه‌داران همدان اظهارکرد: در شهر همدان بیش از ۲۵۰ واحد صنفی وجود دارد اما فقط ۱۳۰ واحد زیرنظر اتحادیه هستند. ما اگر مساعدت اتاق اصناف و اداره صمت را داشته باشیم می‌توانیم آنها را نیز جذب اتحادیه کنیم تا هم اتحادیه قدرتمند شده و هم آنها از خدمات اتحادیه بهره‌مند شوند.
خضریان در رابطه با تأثیر کروناویروس بر صنعت چاپ، توضیح داد: کرونا در تولید و صنعت تأثیر بسیار زیادی در دنیا گذاشته است و چاپ نیز صنعتی است که به تمام صنایع وابسته است؛ بنابراین کرونا تأثیر زیادی بر فعالیت ما داشته است، به‌صورتی‌که از اسفندماه ۹۸ تا اردیبهشت سالجاری واحدهای صنفی ما به دستور مقامات مربوطه تعطیل بودند و این تعطیلی ناخواسته موجب خسارات فراوانی به فعالان این صنعت شد.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com