تراز بازرگانی کشاورزی منفی‌تر شد همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  83495 تاریخ انتشار:  1396-10-28 - 05:45 تعداد بازدید:  176
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تراز بازرگانی کشاورزی منفی‌تر شد

اقتصادی

 تراز بازرگانی بخش کشاورزی طی ۹ ماه اخیر روند نزولی داشته است؛ یعنی ماه به ماه منفی‌تر شده و اعداد این تراز بزرگتر. این در حالی است که مسئولان وزارت کشاورزی همواره به دنبال به صفر رساندن و مثبت کردن تراز بازرگانی این بخش بوده‌اند.
به گزارش ایسنا، وزیر جهاد کشاورزی بارها در صحبت‌های خود مطرح کرده بود که می‌خواهد به گونه‌ای واردات و صادرات محصولات کشاورزی را تنظیم و کنترل کند که تراز بازرگانی بخش کشاورزی طی سال‌های پیش‌رو به صفر برسد و به تدریج مثبت شود که البته این روند طی سال‌های گذشته مسیر نسبتا مناسبی را طی کرد، چراکه در سال 1392 تراز بازرگانی بخش کشاورزی بیش از منفی هشت میلیارد دلار بود، اما در سال‌های پس از آن به تدریج به منفی پنج و نهایت منفی سه میلیارد دلار تا پایان سال گذشته رسید.
این روند در حالی مسیر درستی را طی می‌کرد که در سال جاری مجموع صادرات و واردات و تراز تجاری بخش تجاری نشان می‌دهد که هر ماه وضعیت بدتری نسبت به ماه گذشته به وجود می‌آید و تراز کشاورزی منفی‌تر می‌شود، چرا که به عنوان مثال در فروردین‌ ماه که معمولا اعداد کوچک‌تری در مجموع صادرات و واردات بخش کشاورزی و دیگر بخش‌های اقتصادی به ثبت می‌رسد، منفی 7/30 میلیون دلار تراز بازرگانی بخش کشاورزی بوده است و به تدریج این روند افزایش یافته تا این‌که در پایان آذرماه و براساس آمار رسمی منتشر شده وزارت جهاد کشاورزی به بیش از منفی سه میلیارد و ۶۶۰ میلیون دلار رسیده که حتی از تراز منفی سه میلیارد و 94 میلیون دلاری پارسال هم منفی‌تر است.
البته نگاهی به آخرین آمارهای منتشر شده از صادرات و واردات محصولات کشاورزی نشان می‌دهد که در پایان ۹ ماهه امسال صادرات در این بخش بیش از 43/2 درصد از نظر وزنی و 36/3 درصد از نظر ارزشی کاهش را نسبت به همین بازده زمانی در سال گذشته تجربه کرده است، در حالی که واردات روند معکوسی داشته و 79/9 درصد از نظر وزنی و 62/18 درصد از نظر ارزشی بیشتر از ۹ ماهه سال گذشته شده است.
اگر به جدول واردات محصولات کشاورزی نگاه کنیم متوجه می‌شویم، ذرت دامی، برنج، لوبیای سویا، موز و قند و شکر بیشترین میزان واردات را از نظر ارزشی در میان دیگر اقلام داشته‌اند که هر کدام از این محصولات افزایش و رشد از نظر وزنی و ارزشی نسبت به ۹ ماهه پارسال داشته‌اند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com