گشایش تالار شهر همدان؛ بالاخره سال 95 همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  68004 تاریخ انتشار:  1394-11-12 - 05:45 تعداد بازدید:  4137
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

رضایی از تهیه اطلس فرهنگی می‌گوید
گشایش تالار شهر همدان؛ بالاخره سال 95

اخبار
  شورای شهری‌ها سرانجام از بهره‌برداری از تالار بلاتکلیف در پیشانی همدان خبر داده‌اند و از امکان استفاده از آن در سال 95؛ این را علی رضایی رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان به خبرنگاران گفته است. این گفته شاید گره پروژه 9 ساله تالار عظیم‌الجثه و پرهزینه بلوار ارم را بگشاید. 
تالار قرآن که قرار بود، نبود مرکز همایش‌ها یا سالن‌های بزرگ را در شهر همدان پرکند اما گنبد بزرگ تالار گریبانگیرش شد تا 9 سال چوب این سازه ناقص را بخورد.
گنبد تالار قرآن به سبب حجم بالایی از اجرای سازه‌ای نیازمند پوشش مناسب است که تاکنون نوع پوشش از سوی مشاور پروژه نهایی نشده و همین امر بلاتکلیفی پروژه را سبب شده است. ابتدای امسال هم خبر از تکمیل نشدن این پروژه در سال 94 داده شد و اینک اما علی رضایی، عضو شورای شهر خبر از بهره‌برداری تالار در سال 95 را داده است. بنا بر گزارش ایسنا، وی گفته: ‌«تالار قرآن شهر همدان با همین فرم تجهیز می‌شود و شهروندان می‌توانند از سال آینده از آن استفاده کنند». رضایی از اجرای جشنواره شهروند برگزیده در سال آینده خبر داد و تصریح کرد: طرح این جشنواره پس از اینکه نواقص آن در کمیسیون برطرف شد اجرایی می‌شود.
 تهیه اطلس فرهنگی از ضروریات شهر همدان است
وی گفت: ایجاد چارچوب همکاری و هماهنگی با سمن‌ها در حال تصویب است همچنین تهیه اطلس فرهنگی از ضروریات شهر است که در بودجه سال 95 به آن پرداخته می‌شود به طوری که بانک اطلاعاتی جامعی از ظرفیت‌های فرهنگی و اجتماعی شهر ایجاد می‌شود.
 اداره گرم‌خانه‌ها بر عهده شهرداری نیست
رضایی در ادامه بیان کرد: طبق قانون شهرداری فقط موظف است زمینی برای احداث گرم‌خانه مهیا کند و نهادهای دیگر باید اداره این مراکز را بر عهده بگیرند.
وی در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر اینکه یکی از وظایف مهم مدیریت شهری توسعه آموزش‌های شهروندی است، اظهار کرد: در سایه این آموزش‌ها، شهروندان به وظایف خود در نگهداری و توسعه شهر آگاه شده و مشارکت لازم را در اداره شهر با شهرداری خواهند داشت.
 تشکیل کمیته شهروندی در شهرداری
رضایی از تشکیل کمیته آموزش شهروندی در شهرداری خبر داد و گفت: این کمیته در شهرداری تشکیل و در شورا مصوب شده است به طوری که در این کمیته نخبگان و صاحبنظران دستگاه‌های اجرایی حضور دارند و هر تصمیمی که در آموزش شهروندی گرفته شود، ابتدا در کمیته مطرح و پس از تصویب اجرایی می‌شود.
وی تدوین سند راهبردی آموزش شهروندی را از دیگر اقدامات کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا دانست و گفت: شهرداری یک سند راهبردی آموزش شهروندی در اختیار دارد که باید تمام منابعی که برای آموزش شهروندی صرف می‌شود، بر اساس این سند باشد اما هم‌اکنون تصویب این سند در حال بررسی است.
رضایی بیان کرد: از سال 95 مناطق 4گانه شهرداری نیز باید دارای ردیف آموزش شهروندی باشند و این آموزش‌ها را از وظایف و رسالت‌های خود قرار دهند؛ چراکه منابع و اعتبارات موجود در شهر، در مقایسه با نیازهای آموزشی بسیار ناچیز بوده و این مهم مشارکت سمن‌ها را می‌طلبد تا آگاهی‌های لازم به شهروندان برای عمران و توسعه شهر داده شود.
 تشکیل شورای اجتماعی در محلات همدان
وی در ادامه از تشکیل شورای اجتماعی در محلات همدان از سال 95 خبر داد و اظهار کرد: این شورا بهترین سازوکار برای حضور مردم در اداره شهر است که اکنون کلیات این طرح به تصویب شورا رسیده و از سال 95 در محلات همدان راه‌اندازی می‌شود.
رضایی تصریح کرد: بودجه سال گذشته آموزش شهروندی 3 میلیارد تومان بوده است که انتظار می‌رود تا پایان سال 60 تا 65 درصد این مبلغ محقق شود و با توجه به اینکه در مناطق و سازمان‌ها ردیف اعتباری برای آموزش شهروندی ایجاد می‌شود، امیدواریم در سال آینده شاهد افزایش 20 درصدی اعتبارات این بخش باشیم.
وی در خصوص سیستم مدیریت فرهنگی جامع در همدان نیز گفت: با توجه به اینکه به لحاظ قانونی برای شورا مدیریت واحد شهری تصویب نشده و اختیارات تمام دستگاه‌های فرهنگی تحت امر شورا نیست بنابراین این نقص قانونی خود موجب ایجاد موازی‌کاری فعالیت‌های فرهنگی است.
رضایی ادامه داد: شورای شهر، شورای عالی اجتماعی شهر را با هدف ایجاد همگرایی لازم در بین دستگاه‌های فرهنگی ایجاد کرده است که با دعوت از همه دستگاه‌های فرهنگی این مهم اجرا می‌شود و به‌گونه‌ای زمینه همگرایی و هم‌افزایی دستگاه‌های فرهنگی را فراهم می‌کند. وی گفت: شورای اجتماعی محلات نیز با دعوت به این شورای عالی می‌تواند مقوم این حرکت باشد؛ چراکه بهترین مرجع مردم هستند.
 احداث 24 مرکز فرهنگی و اجتماعی سال آینده در همدان
رضایی در بخش دیگری از احداث 24 مرکز فرهنگی و اجتماعی سال آینده در همدان خبر داد و اظهار کرد: شهرداری 14 مرکز فرهنگی در اختیار دارد که انتظار می‌رود با اتمام فرهنگسراهایی که اکنون در حال احداث است، این مراکز سال آینده به 24 مرکز برسد. وی گفت: اگر دستگاه‌های فرهنگی و اجرایی بخواهند از این فضاها استفاده کنند می‌تواند با معاونت فرهنگی و اجتماعی تفاهم‌نامه‌ای منعقد کنند و از این ظرفیت‌ها استفاده مؤثر داشته باشند.
 اجرای 39 عنوان برنامه در فرهنگسراهای همدان
رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر همدان تصریح کرد: برگزاری کارگاه‌های مهارت زندگی، مشاوره و سلامت، آموزش‌های قرآن، خیاطی، زبان انگلیسی، کارگاه قالیبافی و آموزش شهروندی از جمله برنامه‌هایی است که در این فرهنگسراها اجرا می‌شود.
رضایی با بیان اینکه با وجود اعتبارات و منابع کم، معاونت فرهنگی و اجتماعی فقط باید نقش سیاستگذاری و نظارت را حفظ کند، گفت: با اصلاح ساختاری معاونت فرهنگی و اجرای فعالیت‌ها از طریق سمن‌ها، فعالیت‌های فرهنگی به درستی انجام می‌گیرد؛ چراکه بهترین راهکار در حوزه آسیب‌های اجتماعی استفاده شهرداری از تشکل‌های غیردولتی است.
 ایجاد شهر اسلامی
وی در خصوص ایجاد شهر اسلامی بیان کرد: بر اساس جلساتی که با گروه سراج و روحانیون برگزار شد، روحانیون طالب برقراری سبک زندگی اسلامی در سطح شهر بودند به‌گونه‌ای که شهروندان نما و معماری یک شهر اسلامی را ببینند و از فضای عمومی شهر و پارک‌ها متأثر شوند که طبق جلساتی که برگزار کرده‌ایم امیدواریم این موضوع محقق شود.
رضایی با تأکید بر اینکه آموزش‌های ارائه شده به شهروندان باید متناسب با مخاطب و قابل فهم باشد، افزود: باغ‌موزه دفاع مقدس همدان از جمله مکان‌هایی است که در قالب ترویج فرهنگ جهاد و شهادت دستگاه‌های فرهنگی از آن بهره می‌گیرند.
وی در بخش دیگری اظهار کرد: از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی تغییر ساختار و قدرت سیاسی است که با هویت‌خواهی و آزادی‌طلبی مردم به ثمر نشست به طوری که مردم مشارکت سیاسی خود را از طریق برگزاری انتخابات و 4 دوره رفراندوم ایفا کردند.
رضایی با اشاره به اینکه مشارکت مردم در سیاست‌های کلی نظام از جمله دستاوردهای مهم انقلاب بوده است، افزود: حضور حداکثری مردم در انتخابات اسفندماه موجب اثبات اقتدار و سربلندی نظام اسلامی در جهان می‌شود.
 

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com