فرماندار جدید تویسرکان امروز معرفی می‌شود همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  61505 تاریخ انتشار:  1394-05-18 - 05:45 تعداد بازدید:  5503
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

2 سال پس از ورود موسوی به پایتخت طلای سبز
فرماندار جدید تویسرکان امروز معرفی می‌شود

مادستان

■ موسوی: کارهایی که انجام می‌شود نتیجه همدلی  و کار جمعی است
 قرار است امروز آئین تودیع سید مهرداد موسوی و معارفه حبیب موسیوند برای فرمانداری تویسرکان برگزار شود. آخرین گفت و گوی همدان پیام با موسوی در کسوت فرمانداری تویسرکان و دفاع از عملکرد 2ساله وی را که در پرونده بررسی عملکرد فرمانداران پیش از این با روزنامه انجام شده است می‌خوانید:
 اوايل اسفندماه سال 92 بود كه سكان هدايت فرمانداري شهرستان تويسركان به سيد مهرداد موسوي سپرده شد تا تويسركان اين بار بختِ خود را با فرمانداري غيربومي بيازمايد.
موسوي، فرماندار تويسركان از افراد با سابقه در وزارت کشور و استانداری خوزستان بود كه مورد توجه استاندار همدان قرار گرفت؛ به نحوي که در مراسم معارفه وي، گفت: «مطمئنم موسوی در قامتِ شهرستان تویسرکان است كه اگر این تناسب کاری، شأن و صیانت موسوی را نمی‌دیدم برای فرمانداری انتخابش نمی‌کردم و می‌دانم برای پاسخگویی به این کار آمادگی دارد.»
فرماندار تویسرکان در گفت‌وگو با خبرنگار همدان‌پیام از عملکردش دفاع می‌کند و اینکه پیش از اینها هم حرف‌ها و شناختش در ضعف و قوت شهرستان چندان هم غریبه‌اش نشان نمی‌داد؛ هم برنامه‌ها و اهداف نیکبخت را دنبال می‌کند و هم پیشینه شهرستان را به خوبی می‌شناخت. این کارشناس مسائل سیاسی، اقتصاد کشور را هم به خوبی مي‌شناسد و از راهکارهایش بر می‌آمد که چم‌وخم کار را بلد است و اگر شرایط برایش فراهم می‌بود تدبیر امیدوارکننده‌ای برای پایتخت طلای سبز ایران دارد؛ اما نبود منابع مالی کافی و فراوانی مشکلات شهرستان، دست و بالش را بسته است.
 کارهایی که انجام می‌شود نتیجه همدلی و کار جمعی است
فرماندار تویسرکان بر همدلی و هم‌افزایی با هدف پبشبرد امور معتقد است و اينكه از طرفی هم باید از منیت خودداری کنیم و همه با هم متحد، منسجم و هم‌صدا باشیم و تنها هدف را حل مشکلات مردم و ارتقای کشور قرار دهیم.
اکیداً از خودنمایی و مصادره به مطلوب امور پرهیز کنیم، اگرچه لازم است اقدامات دولت و نظام به گوش مردم برسد؛ اما اینکه کسانی و جریاناتی بخواهند اقدامات و کارهایی که در چارچوب نظام تحت هدایت‌های مقام معظم رهبری و تدابیر ریاست جمهوری با همکاری سایر قوا صورت می‌گیرد مصادره به مطلوب کرده و به نام خودشان ثبت کنند و با خودنمایی و کارهای تبلیغاتی به نام خود در اذهان عمومی مطرح کنند، کار صحیحی نیست. سید مهرداد موسوی می‌گوید: بنابراین مردم باید بدانند کلیت نظام، دولت، سایر قوا و همه و همه درصدد انجام خدمت به مردم هستند و کارهایی که انجام می‌شود نتیجه یک همدلی و کار جمعی است.
 یک اعتدال‌گرای راستین هستم
طبق ارزيابي كه از شخصيت، روش و مرام و خط فكري خودم دارم، یک اعتدال‌گرای راستین هستم که معتقد به بهره‌گیری از ظرفيت‌هاي فكري وكاري همه نيروهای در خط نظام و دولت تدبیر و امید هستم؛ اين ديدگاه فكري من است.

 دولت اميد پابه‌پاي تدبير
بدون شک در رأس دولت تدبیر و امید یکی از چهره‌های شاخص نظام، اعتدالگرای واقعی، معتقد به ولایت و کاملاً معتقد به منافع و امنیت ملی، مدیریت دولت را برعهده دارد و تنها ارتقای کشور و دین و وضعیت مردم را در نظر دارد.
اما تیمی که در امور کارها قرار دارد، به‌ویژه تیم‌های اقتصادی و سیاسی آن -که با نهایت تدبیر و تخصص گام‌های بلندی برمی‌دارند- اگر نبودند، با این وضعیت مالی و کمبود درآمدها، اداره کشور میسر نبود.
تیم اقتصادی که هدررفت‌ها را به حداقل رسانده و بهره‌برداری صحیح از منابع موجود دارند و مواردی چون کنترل تورم، طرح نظام سلامت و... که به‌رغم امکانات بالا در زمان‌های قبل مغفول مانده بود، برنامه‌ریزی شد.
از سوی دیگر تیم سیاسی که با توانایی و با تسلط بر تاریخ روابط بین‌الملل و دارای علم دیپلماسی توانستند بزرگترین مذاکرات طول تاریخ ایران را مدیریت کنند؛ به نحوي‌كه قدرت‌های بزرگ جهانی امروز در مقابل منطق ایران حرفي برای گفتن ندارند.
 برای توسعه شهرستان، طرح دارم
زمانی که قرار بود کارم را درتویسرکان آغاز کنم مدتی پیرامون وضعیت اقتصادی شهرستان به عنوان یک کارشناس مسائل سیاسی و اقتصادی که سالهای سال مناطق مختلف را بررسی کردم و اطلاعاتی پیرامون پیوستگی بین مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را در ذهن خودم دارم و سالها روی مسائل و مشکلات سیاسی و اقتصادی در جهان سوم به‌ویژه ایران در قالب کارهای پژوهشی و مطالعاتی کار کرده بودم، قبل از آمدن به تویسرکان یک مطالعه دقیق و دامنه‌داری پیرامون وضعیت اجتماعی، موقعیت جغرافیایی، ظرفیت‌ها و مزیت‌های نسبی در حوزه اقتصادی شهرستان داشته‌ام.
موسوی می‌گوید: طرحی را در قالب پیشبرد مسائل اقتصادی، اجتماعی و عمرانی شهرستان آماده کرده‌ام که هم‌اکنون موجود است و راهکارهای خوبی هم ارائه دادم که با عملیاتی کردن و به اجرا در آمدن آنها می‌شد شهر را متحول و اقدامات مؤثر و قابل‌توجهی در مسیر توسعه شهر انجام داد تا وضعیت اقتصادی مردم را بهبود بخشید. البته کارهای بزرگ و مهم و انجام هر کاری از سوی دولت به صرف بودجه و اعتبار نیاز است؛ به‌ویژه در مناطقی که بنیه مالی مردم ضعیف است و توان همیاری و همراهی مادی با دولت را ندارند، دولت باید تماماً هزینه توسعه و پیشرفت این مناطق را برعهده بگیرد. به گفته وي، درحدود یک سال ونیمی سالی که من در تویسرکان هستم مصادف با کم شدن منابع و اعتبارات بود که شاید در هیچ دوره‌ای از دولت‌های پس از انقلاب، آنقدر دولت در فشار اقتصادی قرار نگرفته و اعتبارات و درآمدهای دولتی که عمدتاً متکی بر نفت بود، کاهش پیدا نکرده بود. در هر حال تا پول و اعتبارات نباشد هر چقدر هم مدیران توانمند، صاحب انگیزه و دلسوز باشند و از نظر برنامه‌ریزی درست عمل کنند، انجام کارهای بزرگ و زیربنایی مشکل است.
البته به اعتقاد وی، با این وجود بیکار ننشسته‌ایم و با همین منابع اندک و تخصیص‌های نسبتا خوب در حد توان کارهایی صورت گرفت و مسائل و مشکلات اساسی شهرستان طبق اولویت‌بندی ارائه شده از سوی دولت که بسیار درست و به جا بود، صورت گرفت؛ سیاست‌های دولت در رابطه با طرح‌ها این است که با توجه به منابع اندک عمدتاً طرح‌هایی حیاتی، مهم و محرک مورد توجه قرار بگیرد و طرح‌هایی بینابین که دو پروژه مهم را وصل می‌کند. همچنین طرح‌های با بالای 60 تا 70 درصد پیشرفت فیزیکی هم اولويت طرح‌ها هستند.
 هر کاری هم انجام شود، دیده نمی‌شود
اما موسوی با نقل شعری از حضرت مولانا؛ دوست دارد یار این آشفتگی/ کوشش بیهوده به از خفتگی، می‌گوید: آنقدر مشکلات زیاد هستند که هر کاری هم انجام شود، دیده نمی‌شود. ما تمام تلاشمان را داشته و داریم و هیچگاه به خاطر اینکه احساس کنیم کاری انجام نخواهد شد و یا امکانی وجود ندارد، دست از پیگیری برنمی‌داریم.
 طرح‌هاي محرك شهرستان
به گفته فرماندار تویسرکان، طرح‌هایی که در گذشته آغاز شده بود را اجازه ندادیم تا رها شوند.
سد سرابی يكي از همين طرح‌هاست که با هدف ایجاد تأمین آب شرب شهرستان و تأمین بخشی از آب کشاورزی حدود 10 تا 12 سالی مي‌شود، آغاز شده بود و پیشرفت فیزیکی خوبی داشت؛ اگرچه خیلی طول کشید اما زمان حضور من بالای 90 درصد کارهایش انجام شده بود. در هر صورت با پیگیری‌های مکرر تقریباً آبگیری سد آغاز شد.
اين سد در حال حاضر وارد مدار قرار گرفته است و همچنين بحث انتقال و آبرساني از محل سد به شهر هم هفته گذشته صورت گرفت.
به گفته موسوي، سد خرمرود یکی دیگر از پروژه‌هاي مهم و حياتي شهرستان هم در حدود 250 ميليارد تومان اعتبار نیاز دارد که تأمين اين پول در شرايط فعلي امكان‌پذير نيست. البته كارهاي مطالعاتي آن در دست اقدام است و هنوز در رديف اعتبارات دولتي قرار دارد. اميدواريم با گشایشي كه در كارهاي دولت صورت خواهد گرفت و تأمين اعتبارات مالي بتوانيم در نخستین فرصت كارهاي اجرايي این سد را انجام دهيم.
.در بحث ارتقای بهداشت، درمان و سلامت در شهرستان هم در واقع یکی از سیاست‌های کلی دولت تدبیر، طرح نظام سلامت است که در تمامی نقاط کشور انجام شد. شهرستان تویسرکان هم از این طرح بی‌نصیب نماند و عملیات احداث ساختمان اورژانس که تا سال 93 در مرحله 70 درصدي بود. در حال حاضر با پیگیری‌های مسئولان شهرستان و استان و اعتبارات کمیته برنامه‌ریزی شهرستان و در طی سفر معاون وزیر بهداشت اعتبارات تکمیلی آن تخصيص داده شد و در سال 93 مورد بهره‌برداری قرار گرفت.
اعتبار ملی و استانی هم برای بیمارستان 130 تختخوابی قائم(عج) تويسركان در نظر گرفته شد که در دست اقدام است و تاکنون بالای 50 درصد کار انجام شده و سرعت کار هم خوب است.
 شريا‌ن‌سازي راه‌هاي شهرستان
در بحث تکمیل و ایمن‌سازی راه‌های شهرستان هم طی این مدت با پیگیری‌های صورت گرفته، کار سرعت بیشتری گرفته است. البته کارهایی در گذشته آغاز شده بود؛ اما به کندی پیش می‌رفت.
با توجه به یکی از مصوبات سفر استاندار به تویسرکان، مقرر شده بود که هر چه سریعتر نسبت به جاده باند سبقت از محور فیروزآباد به تویسرکان تا زمستان سال 94 اقدام شود تا پروژه به اتمام برسد که با تلاش اداره کل راه‌وشهرسازی عملیات آن آغاز شد و بخش قابل‌توجهی هم انجام شد. همچنين جاده محور تویسرکان- کنگاور هم عملیات اجرایی آن آغاز شد و به عنوان پروژه ملی استانی مصوب و ابلاغ شد. از سال 91 آغاز شده، ولی آهنگ کار کُند بود که در حال حاضر با پیگیری‌ها و تأکیدات استاندار به آن سرعت بخشیده شد.
بر اساس مصوبات سفرهاي استاندار مقرر شد اداره کل راه‌وشهرسازي نسبت به زيرسازي این محور به طول 15 كيلومتر تا سه‌راهي فرسفج در سال 93 اقدام كند که در حال حاضر تقریباً بالای 35 تا 40 درصد کارش تمام شده و پیش‌بینی پایان آن طبق برنامه برای سال 95 است. البته بخش عظیمی در سال 94 به زیر بار ترافیکی می‌رود و مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 راه‌هاي روستايي را بايد توسعه دهيم
وی گفت: در راه‌هاي روستايي هم با بهره‌گيري از محل ابلاغ اعتبارات تملک دارايي‌ها و ماده 180، توانستیم مبالغ مناسبی در اختيار اداره كل راه‌وشهرسازي و هم بنياد مسكن قرار بدهیم تا اقداماتي را در زمينه تعمير، ارتقا و گسترش راه‌هاي روستايي انجام بدهند.
البته كارهاي خوبي هم نسبتاً صورت گرفته است؛ اما هنوز كافي نيست و بايد اين راه‌ها بيشتر توسعه پيدا كند.
بهسازي روستاها را هم طي سال 93-92 و اوايل 94 به طور جدي پيگيري كرديم و تاکنون برای بهسازي روستاها و راه‌های روستایی تقريباً 8 ميليارد تومان هم هزينه شده است که همچنان جای کار دارد.
 نياز 550 ميلياردي براي تكميل طرح‌ها
در سال 93 در مجموع 31 ميليارد تومان اعتبارات عمراني براي شهرستان تخصيص داده شده كه از مبلغ حدوداً 5/17 ميليارد تومان یعنی 56 درصد تخصيص پيدا كرد. همچنین 196 طرح ريز و درشت در سال 93 به بهره‌برداري رسيد كه در مناسبت‌هاي مختلف افتتاح شدند. موسوی متوسط پيشرفت فيزيكي طرح‌های شهرستان را 65 درصد اعلام می‌کند و اینکه آمار نسبتاً قابل قبولي است. البته اعتبار مورد نياز برای تكميل پروژه‌هاي ملي- استاني و استاني شهرستان تقریباً‌ 550 ميليارد تومان است. وي مي‌افزايد: در سال 93 پروژه جاده كمربند شمالي شهرستان را داريم كه توسط شهرداري در حال اجراست و بخش قابل ملاحظه‌اي از عمليات خاكي اين مسير انجام شده است كه ضمن جلب گردشگري شهرستان به روان شدن ترافيك شهرستان هم كمك قابل‌توجهي خواهد كرد.
تويسركان فرصت گردشگري براي مديران و مردم است
وجود منطقه‌ای در غرب کشور چون شهرستان تویسرکان با طبیعت مصفا و زیبا و آب‌وهوای مناسب از لحاظ گردشگری فرصتی برای مدیران و مردم آن است تا از این ظرفیت نهایت بهره‌برداری را برای جذب گردشگر و ارتقای صنعت توریست در منطقه داشته باشند تا به وضعیت اقتصادی و ایجاد اشتغال شهرستان هم کمک کند. البته آمدن توریست به این مناطق نیاز به زیرساخت‌هایی چون هتل و... دارد که در این زمینه در حال حاضر 2 هتل در شهرستان با تلاش بخش خصوصی و پیگیری دولت در دست اقدام است.
فرماندار تويسركان بيان مي‌كند: ایجاد یک پارک در مسیر کمربند شمالی به نام میررضی هم در برنامه داریم که قرار است با مشارکت شهرداری تویسرکان و استانداری قرار است ایجاد شود. البته تاکنون 500 میلیون تومان از استانداری اختصاص یافته است كه امیدواریم هر چه سريعتر عملیات اجرایی آن آغاز شود.
موسوي بر تبليغات تأكيد دارد و اينكه نیاز است یک مقدار تبلیغات شود که از سال گذشته اقداماتی چون تبلیغات رسانه‌ای و جاده‌ای را آغاز کرده ایم؛ اما نیاز آن باز هم احساس می‌شود تا منطقه تویسرکان و جاذبه‌های آن را بشناسانیم که در این بین نقش رسانه‌ها مهم است.
 ايجاد 950 شغل جديد در تويسركان
طبق آمار رسمی منتشر شده از طرف سازمان تأمین اجتماعی استان، 950 مورد شغل جدید در شهرستان تویسرکان در یک سال گذشته ايجاد شده که به نسبت، آمار قابل‌قبولی است.
فرماندار تويسركان سرمایه‌گذاری را یک مقوله مهم مي‌خواند و اينكه یک سرمایه‌گذار علاوه بر ایجاد اشتغال، صنعت و تجارت را هم رونق می‌دهد. در مجموع سرمايه‌گذاري حرکتی است که همه آن برای مناطق، سود است؛ اما در عين حال یک سری شرایط چون موقعیت جغرافیایی منطقه و وجود موقعیت‌های خاص هم نیاز دارد. وي از ضعف اين حوزه در شهرستان مي‌گويد: شهرستان تويسركان در مسیر راه‌های مواصلانی کشور قرار ندارد كه این ضعف را با ارتقای راه‌های فعلی و شریان‌سازی راه‌ها تا حدودی برای بهتر شدن امنیت تردد و... در دستور کار داریم.
از طرفی شرایط ويژه صنعتي چون معافیت 20 ساله مالیاتی (فرسفج) داریم كه فرصتی برای جذب سرمایه‌گذار است و نيروهاي تحصيلكرده فروان هم براي به كارگيري در طرحشان در شهرستان داريم.
فرماندار تويسركان با اعلام اينكه مسئولان شهرستان تمام شرایط را براي سرمايه‌گذار فراهم می‌کنند، مي‌گويد: حتي به قول استاندار، فرش قرمز را هم پهن کرده و کوتاهی نمی‌کنیم و شهرستان را برای ارائه خدمات بسیج می‌کنیم.
 سرمايه‌گذاري جاذبه ندارد
ولی در حال حاضر شرایط کشور به گونه‌ای است که با توجه به تحریم‌های بین‌المللی و کاهش درآمدهای عمومی دولت و مردم به تبع کاهش قدرت خرید مردم، تجارت و بازرگانی سخت شده و واقعیت این است كه کمی مقوله تولید و سرمایه‌گذاری برای سرمایه‌داران در داخل کشور جذبه و جاذبه لازم‌اش را از دست داده است و تمایلی برای آن ندارند.
البته مشکل هم ساختاری است که اگر از این شرایط خارج شویم، شاهد پویایی اقتصاد و سرمایه‌گذاری کشور خواهیم بود.
 آب را دريابيد
برای آبرسانی به روستاها هم حفر چاه‌هاي جديد در تعدادي از روستاها صورت گرفت. البته امسال به دليل كاهش نزولات جوي متأسفانه دچار كم‌آبي شديد هستيم و منابع زيرزميني به شدت افت پيدا كرده؛ به‌گونه‌اي كه بسياري از چاه‌هايي كه قبلاً در مدار آبرساني بودند، در حال حاضر خشك شدند. البته آبفاي روستايي و شهري درصدد حفر چاه‌های جدید هستند و همچنین بهره‌گيري از آب سد سرابی براي تأمين آب شرب هم صورت گرفته است. فرماندار تويسركان همچنان از مردم مي‌خواهد تا نسبت به اجراي الگوي صحيح مصرف آب صرفه‌جويي كنند، زیرا واقعاً شرايط بحراني در شهرستان حاكم شده است.
اما متأسفانه عده‌اي از كشاورزان توجه لازم را به مسأله ندارند و اين آب شرب را صرف كشت محصولاتي مي‌كنند كه بسيار پرآب‌بر هست و سود آنچناني هم براي كشاورزي و رونق اقتصادی منطقه ندارد.
به گفته موسوي، تغيير الگوی كشت به عنوان يك نياز ضروري در دستور كار قرار دارد و با دعوت از كارشناسان فن از استان و شهرستان اين بحث را مورد مطالعه قرار داديم كه به اين نتيجه رسيديم تغيير الگوي كشت در شهرستان بايد به عنوان يك الزام اجرا شود.
همچنين كنترل و نظارت بيشتري بر روي چاه‌هاي غيرمجاز داريم. تعداد قابل‌توجهي از چاه‌هاي غيرمجاز را توانستيم با همكاري سيستم قضايي و نيروي انتظامی مسدود كنيم، البته اجازه حفر هيچگونه چاه غيرمجاز به هيچكس تحت هيچ شرايطي و بدون هيچ ملاحظه‌اي نمي‌دهيم.
 ناگريز به اعمال سياست‌هاي سخت‌گيرانه‌ايم
موسوي بر برنامه‌هاي سخت‌گيرانه در حوزه آب اشاره دارد و بيان مي‌كند: قرار است بر روي تمام چاه‌هاي غيرمجاز هم کنتور هوشمند نصب ‌كنيم تا ميزان برداشت از چاه‌هاي غيرمجاز را براي تجديد منابع آب زيرزميني كنترل كنيم. اگر اين كار را نكنيم در آينده به طور قطع كشاورزي و باغداري شهرستان به عنوان يك شهري كه اقتصادش مبتني بر كشاورزي و باغداري است، به خطر خواهد افتاد؛ پس ناگزير به اجراي سياست‌ها و برنامه سختگيرانه در رابطه با مصرف آب هستيم. وي ادامه مي‌دهد: عملیات اجرایی یک آب‌بند و سد کوچکی هم در منطقه سرکان در سال گذشته با اعتبار 300 میلیون تومان از محل اعتبارات شهرستان توسط شرکت آب منطقه‌ای به اتمام رسید. همچنین در سال گذشته بخش‌های مختلف شبکه آبرسانی شهر که فرسوده بود مرمت شد و همچنین سيستم فاضلاب شهر که در چند نقطه مشکل داشت، پس از رها شدن چندین ساله، برطرف شد. تعمیر سیستم آبرسانی در چند روستا که عمده آنها از شبکه قدیمی آب برخوردار بودند با صرف چندین میلیارد تومان برطرف شد؛ از جمله روستای آرتیمان که با اختصاص یک میلیارد تومان، کل شبکه آبرسانی آن تا پایان سال تعويض می‌شود.
 ركود در بازار تويسركان
یکی از مشکلات امسال شهرستان تویسرکان، رکود بازار بود که اغلب در مناطق کشور رخ داد. دلیل آن هم طبق بررسی‌های انجام شده افزایش قیمت کالا و تورم نبود؛ بلکه دلیل عمده آن کاهش درآمدهای عمومی دولت و به تبع مردم است، به‌ويژه در شهرهایی چون تویسرکان که درآمدشان مبتنی بر اقتصاد کشاورزی و باغداری است و امسال هم با سرمازدگی مواجه شدیم که 75 درصد محصولات باغی و بالاي 50 درصد محصولات زراعی آن از بین رفت و همچنين با توجه به اینکه سال‌های قبل هم با خشکسالی، تگرگ و... محصولات اين شهرستان کاهش یافت، قدرت خرید مردم پایین آمد.
در صورتی که تورم با شیب ملایم 6/15 درصد پیش می‌رود؛ یعنی به یک‌‌سوم سال‌های آغاز به کار دولت تدبير رسيده است.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com