کم‌آبی تاکستان‌های ملایر را تهدید می‌کند همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  57103 تاریخ انتشار:  1393-12-23 - 05:45 تعداد بازدید:  532
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

کم‌آبی تاکستان‌های ملایر را تهدید می‌کند

مادستان
 ملایر به عنوان یکی از مهمترین قطب‌‌های تولید انگور در کشور محسوب می‌شود که به دلیل کیفیت کشمش شهرتی جهانی دارد، اما بحران کم‌آبی یکی از تهدیدهاي جدی واحدهای كشمش‌پاك‌كني این شهرستان است.
از 20 هزار هکتار باغ‌هاي شهرستان ملایر 10 هزار هکتار زیر کشت انگور بوده است که میانگین میزان برداشت انگور از باغ‌هاي این شهرستان به طور متوسط 22 تن در هر هکتار است.
شهرستان ملایر با فعالیت 27 هزار بهره‌بردار در زمینه تولید انگور 3 برابر متوسط جهان انگور تولید می‌کند و در برخی موارد میزان تولید انگور در باغ‌ها بیش از 22 تن است.
در حال حاضر سالانه 220 هزار تن انگور در شهرستان ملایر تولید می‌شود که از این مقدار 160 هزار تن آن به کشمش تبدیل شده است و مابقی هم به صورت تازه‌خوری، شیره، باسلق، آبغوره و سایر مشتقات مورد استفاده قرار می‌گیرد.
سال گذشته با ایجاد پژوهشکده انگور و کشمش ملایر در دانشگاه ملایر و آغاز فعالیت‌های تحقیقاتی راهکارهای علمی جدیدی در حال ارائه برای کیفیت‌بخشی و تولید اقلام مختلف انگور به کشاورزان شهرستان است.
بیش از 60 واحد كشمش‌پاك‌كني در ملایر فعال است که پس از بسته‌بندی کشمش این محصول به عنوان نخستین محصول صادراتی ملایر به 20 کشور دنیا صادر می‌شود.
مدیر جهاد کشاورزی ملایر در این زمینه در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به اینکه کشمش ملایر از نظر کیفیت، میزان قند، رنگ و اندازه در جهان از شهرتی ویژه برخوردار است، گفت: یکی از تهدیدهاي جدی برای باغ‌هاي انگور در آینده مشکلات کمبود آب است.
غلامحسین تقوی افزود: بیش از 50 درصد از صادرات استان همدان مربوط به کشمش ملایر است و تعدادی از صادرکنندگان برتر استان از ملایر هستند.
وی با بیان اینکه استفاده از روش‌های سنتی آبیاری در بیشتر اراضی کشاورزی و باغی شهرستان موجب مشکل کم‌آبی شده است، بیان کرد: در این زمینه جلسات متعددی تشکیل شده است که امیدواریم روش‌ها و راهکارهای جدید بتواند کمک شایانی به بخش کشاورزی و باغی شهرستان در مقابله با مشکلات و بحران‎های کم‌آبی داشته باشد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشمش ملایر هم با اشاره به فعالیت 65 واحد كشمش‌پاك‌كني در ملایر اظهار كرد: در حال حاضر تعدادی از این واحدها در حالت تعطیلی و برخی نیز با نیروی کمتر از ظرفیت فعالیت دارند.
منوچهر رضایی با اشاره به مشکلات واحدهای كشمش‌پاك‌كني شهرستان ملایر یکی از عمده مشکلات این واحدها را مشکل کم‌آبی دانست و افزود: بیشتر واحدهای كشمش‌پاك‌كني حاشیه جاده ملایر- اراک با این بحران مواجه هستند.
وی به رایزنی‌های انجام شده با فرمانداری ملایر و شرکت آب و فاضلاب اشاره کرد و گفت: در این زمینه پیشنهاد داده‌ایم برای هر واحد صنعتی، انشعاب آب انجام شود و در صورت امکان این انشعابات از سد کلان ملایر تأمین شود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان کشمش ملایر خواستار برخورد با افرادی که اقدام به حفر چاه‌های غیرمجاز می‌کنند، شد و تصریح کرد: اگر با این موارد برخورد بشود بسیاری از مشکلات بخش آب در شهرستان و مشکلات بحران واحدهای صنعتی رفع خواهد شد.
وی با بیان اینکه شرایط تحریم‌ها و مشکلات منطقه سبب بروز مشکلاتی در راه صادرات شده است، افزود: در این زمینه امیدواریم هرچه زودتر این شرایط به سمت ثبات و آرامش برود تا مشکلات بخش صادرات کشور نیز حل شود.
رضایی یکی دیگر از مشکلات در صادرات را ورود دلالان در بخش فروش و صادرات محصولات دانست و گفت: در این زمینه دولت باید با حمایت از کشاورزان و باغداران دست دلالان و واسطه‌گران را قطع کند تا باغداران و کشاورزان دچار ضرر نشوند.
وی خاطرنشان کرد: ما در شهرستان در واحدهای كشمش‌پاك‌كني مشکلی برای بسته‌بندی نداریم و بسته‌های ما به صورت 5، 10 و 12 کیلويی است، اما باید برنامه‌ریزی‌هایی انجام شود تا کشمش را در بسته‌بندی‌هاي کوچک‌تري هم عرضه کنیم.

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com