همدان غايب بزرگ در ليگ‌هاي سالني همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 14 ارديبهشت 1403

Today : Fri, May 3, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  23711 تاریخ انتشار:  1391-08-09 - 01:15 تعداد بازدید:  443
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

مديران ارشد استان مشكلات ورزش را جدي بگيرند
همدان غايب بزرگ در ليگ‌هاي سالني

ورزشی

همدان‌پيام: فصل سرما آرام آرام از راه مي‌رسد و ورزش‌هاي سالني و زمستاني نماد بيشتري به خود مي‌گيرند و علاقمندان زيادي را به خود جلب مي‌كنند. رقابت‌هاي ورزشي سالني علاقمندان به ورزش را به سالن مسابقات مي‌كشد و هزاران نفر با انرژي‌هاي سرشار از شادي در ورزشگاه‌ها براي تيم‌هاي مورد علاقه خود شعار مي‌دهند.
در سال‌هاي نه ‌چندان دور همدان از اين موهبت برخوردار بوده و در فصل زمستان و نيمه دوم سال رقابت‌هاي سالني، گرماي خاصي داشت و هزاران نفر از علاقمندان با حضور در سالن‌هاي ورزشي تصويري زيبا خلق مي‌كردند.
حضور استان در ليگ برتر كشور در رشته‌هاي واليبال، بسكتبال و كشتي علاقمندان به ورزش را سرگرم مي‌كرد و هواداران با روي آوردن به مسابقات سالني حال و هواي خاصي ايجاد مي‌كردند و سالن ابن‌سينا نمي‌توانست پاسخگوي علاقمندان باشد و در خيلي از مسابقات تماشاگران پشت درهاي بسته مي‌ماندند.
در آن سال‌ها استان همدان مثل امروز از نظر زيرساخت‌ها غني نبود، اما امروز به همت مسئولان ورزش استان زيرساخت‌ها مطلوب تر شده است. احداث سالن 6 هزار نفري انقلاب مي‌توانست پاسخگوي علاقمندان به ورزش باشد، اما از وقتي اين سالن ساخته شد رقابت‌هاي سالني نيز از استان دور شد؛ به طوري كه اين سالن فقط محل تمرين تيم‌هاي ورزشي شده و كمتر از آن براي مسابقات استفاده مي‌شود. وجود اين سالن شكيل و بزرگ حسرت علاقمندان به ورزش را به دنبال دارد كه چرا استان نبايد در رقابت‌هاي ليگ برتر واليبال، بسكتبال و كشتي حضور داشته باشد و از اين سالن به طور مطلوب استفاده كند.
هنوز علاقمندان به ورزش به ياد دارند كه هنگام انجام مسابقات بسكتبال پگاه در ليگ برتر چه جنب و جوشي بين هواداران ورزش برپا بود و در هفته چه تعداد عظيمي از جوانان از اين مسابقات استقبال مي‌كردند. تشويق تماشاگران و كسب نتايج مطلوب باعث شد كه جوانان پرشماري به بسكتبال روي بياورند و امروز شاهد هستيم علي‌رغم اينكه در ليگ‌هاي كشوري جايگاهي نداريم، بسكتباليست‌هاي استان در تيم‌هاي ديگر فعاليت مي‌كنند.
در آن زمان بسكتبال استان با استخدام قهرمانان امريكايي و آسياي ميانه عيار خود را بالا برده و نام خود را در كشور مطرح مي‌كرد.
داستان واليبال نيز همچون بسكتبال شنيدني است. واليبال استان با نام شهرداري در ليگ برتر شركت كرد و تيم‌هاي بزرگي چون سايپا را در همدان زمين‌گير نمود.
علاقمندان توپ و تور به سمت سالن‌هاي ورزشي روي آوردند و پس از ركودي چند ساله دوباره واليبال در استان نفس كشيد و خاطرات دهه چهل را در اذهان زنده كرد، اما اين چراغ روشن كم‌كم به خاموشي گراييد و امروزه ديگر حرفي براي گفتن نداريم.
در حاليكه واليباليست‌هاي خوبي در استان پرورش يافت، اما امروز آنها در ساير تيم‌هاي ليگي توپ مي‌زنند.
كشتي نيز سرنوشتي چون واليبال و بسكتبال پيدا كرد و اين رشته نيز امسال به ديگر رشته‌هاي فراموش شده پيوست. استان همدان كه مهد كشتي است و اين رشته را ورزش اول خود مي‌داند، چهره‌هاي ملي‌پوش به كشور معرفي كرد و حتي دو مدال نقره المپيك و جهاني را دلاوران كشتي استان كسب كردند، اما اين رشته نيز به دليل اهمال ‌كاري افت كرد و امسال از ليگ برتر عقب‌نشيني كرد.
در تمام اين وقايع مشكلات مالي دليل كناره‌گيري اين تيم‌ها از ليگ برتر شد. متأسفانه استان و مديران ارشد آن حمايت‌هاي لازم را از ورزش به عمل نياوردند. استان از نظر اقتصادي ضعيف است و شركت يا كارخانه بزرگي براي تيم‌داري ندارد. صنايع كوچك نيز توان آن را ندارند و در اين ميان بي‌تفاوتي مديران ارشد استان نيز در بي‌رونقي ورزش‌هاي سالني تأثيرگذار شد.
هميشه ورزشه استان از بي‌پولي و نداشتن بنيه مالي متضرر شده است كه اگر مسئولان اين روند را ادامه دهند بايد سرنوشت واليبال و بسكتبال و كشتي را براي فوتبال نيز متصور شد.
پس از كناره‌گيري رشته‌هاي سالني تنها دلخوش جوانان استان تيم‌هاي پاس و الوند در ليگ دسته اول فوتبال هستند كه متأسفانه نسبت به اين دو تيم نيز جفا مي‌شود. پاس هنوز نتوانسته بدهي خود به بازيكنان را پرداخت نمايد و بازيكنان اين تيم بدون پول و با تعصب و غيرت رقابت‌ها را دنبال مي‌كنند اما هزينه‌هاي كمرشكن بر اين تيم تأثيرگذار خواهد شد و اگر به موقع پول به بدنه پاس تزريق نشود، اتفاقاتي خواهد افتاد كه ديگر حتي پول نيز نمي‌تواند آن را برطرف كند.
باشگاه الوند نيز هرچند نام بخش خصوصي را با خود يدك مي‌كشد اما نيازمند حمايت دولت است كه اگر حمايت نشود اين بخش نيز توان عمل به تعهدات خود را نخواهد داشت.
بايد اذعان داشت كه ورزش استان نيازمند يك برنامه مدون و برنامه‌ريزي شده است تا حركت رو به رشدي داشته باشد. مشكلات اقتصادي و ضعف مالي هميشه تيم‌هاي استان را تهديد مي‌كند و با توجه به مسائل اقتصادي كشور اين مشكل روز به روز حادتر مي‌شود.
مديران ارشد استان بايد تعريف جامعي از ورزش داشته باشند و نحوه حمايت خود را مشخص كنند. بايد ظرفيت‌هاي لازم را شناسايي كرد و بخش‌هاي كوچك اقتصادي را به سمت حمايت از ورزش ترغيب و تشويق كرد.
اداره صنعت، معدن و تجارت در راستاي اين حركت مي‌تواند نقش سازنده‌اي در ورزش داشته باشد و با تسهيلاتي كه براي صنايع كوچك در نظر مي‌گيرد راه را براي فعاليت ورزشي آنها هموار كند.
بايد دست بخش خصوصي را گرفت و با حمايت تسهيلاتي، آنها را به تيم‌داري و حضور در ليگ‌هاي كشوري تشويق كرد. با توجه به تصويب قوانين ريز و درشت در مجلس مبني بر كاستن از كمك‌هاي دولتي به ورزش، روز به روز شاهد افت ورزش خواهيم بود و اگر دست روي دست گذاشته و تيم‌هاي استان از ليگ‌هاي كشوري جدا شوند، جوانان ديگر انگيزه‌اي نخواهند داشت و لذا جوانان استان قدم به بي‌راهه خواهند گذاشت و آنگاه صدمات جبران‌ناپذيري بر پيكر جوانان استان وارد خواهد شد.
اگر مقامات ارشد استان اقدام به تشكيل شوراي ورزش استان نمايند و در اين شورا نخبگان و خاك‌خورده‌هاي ورزش حضور داشته باشند، مي‌توان به آينده ورزش استان دل بست.
مديران ارشد استان در اين شورا از كم و كاستيهاي ورزش استان مطلع مي‌شوند و براي برطرف كردن مشكلات و لذا دست به راه چاره خواهند زد.
بايد به اين نكته توجه داشت كه استان استعداد حضور فعال در رشته‌هاي كشتي، بسكتبال و واليبال را در ليگ‌هاي كشوري دارد و اين رشته‌ها مي‌توانند جوانان پرشماري را جذب خود كنند و هر هفته هزاران نفر از جوانان با حضور در سالن‌هاي ورزشي انرژي‌هاي نهفته خود را تخليه كنند.
البته ساير رشته‌ها نيز توانايي حضور در ليگ‌هاي كشوري را دارند و اين امكان‌پذير نيست مگر آنكه مسئولان ارشد استان همت كنند و با تشكيل شوراي ورزش استان، راه را هموار سازند.
الحمدا... استان از نظر زيرساخت‌ها مشكلي ندارد و به راحتي مي‌تواند پذيراي تيم‌هاي خارجي و مسابقات بين‌المللي و آسيايي باشد. سالن 6 هزار نفري انقلاب، ورزشگاه 15 هزار نفري، مجموعه شهيد حاجي‌بابايي، سالن صخره‌نوردي كه در خاورميانه بي‌نظير است، سالن مجهز تيراندازي و پروژه‌هاي ديگر كه اگر به درستي از آنها استفاده شوند مي‌توان ورزش استان را جهاني كرد.
اميدوارم كه تصميم‌گيرندگان استان نگاهي حمايتي به ورزش داشته باشند؛ زيرا هزينه كردن در ورزش در حقيقت سرمايه‌گذاري است. سالم‌سازي جامعه و دوري از بيماري و اعتياد تنها از طريق ورزش امكان‌پذير است و در اين راه هرچقدر هزينه كنيم باز هم كم است.
جوانان و نوجوانان استان استعدادهاي خوبي دارند و تنها در صورت حمايت‌ها مي‌توان اين استعدادها را كشف و پرورش داد. جوانان استان هيچ چيز از جوانان اصفهان و مازندران و تهران كم ندارند و اگر توجه شود به راحتي مي‌توانند بر آنها فائق آيند. همانگونه كه گودرزي، جوكار، ابراهيمي، جامه‌بزرگ و حكيمي توانستند، ساير جوانان نيز مي‌توانند.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com