الهی تبار:آستانه تحمل سیاستمداران همدان پایین است همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  68276 تاریخ انتشار:  1394-11-18 - 05:45 تعداد بازدید:  4670
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

تحلیل اوضاع سیاسی و اجتماعی با معاون سیاسی استانداری
الهی تبار:آستانه تحمل سیاستمداران همدان پایین است

نویسنده : فاطمه حبیبی

تا انتخابات 92
 مجموعه سیاسی استان ماه‏های پایانی سال 94 را پرکار به سر می‏برد. در آستانه برگزاری دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی‏ و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری؛ علاوه بر فعالیت تمامی ‏حوزه‏های استان، کار در حوزه سیاسی سنگین و فشرده است. با اوج گرفتن رخدادهای سیاسی در کشور، همدان هم از آن دسته استان‏هایی است که حضور بی‏تاثیر و کمرنگی در این حوزه ندارد.  
خصوصا در حوزه فعالیت احزاب و تشکل‏های سیاسی دیده شده است که همواره در اوج فعالیت‏های سیاسی و انتخابات احزاب و گروه‏ها نیز ابراز وجود کرده و رخ می‏نمایانند. اما با تمام شدن آن فرصت زمانی، دوباره به محاق خاموشی می‏روند. اما در این میان میزان درصد فعالیت گروه‏های سیاسی در شهرستان‏های استان و تاثیرگذاری و نفوذ آنها در قدرت شهرستان قابل تأمل است. به همین مناسبت پای گفتگوی محمدابراهیم الهی‏تبار، معاون سیاسی استانداری نشستیم و پرسش‏هایمان درباره فعالیت ستاد انتخابات و تحلیل و بررسی وضعیت فعالیت سیاسی در شهرستان‏ها و همچنین نقش احزاب در ایام انتخابات را با توجه به در پیش رو بودن انتخابات در میان گذاشتیم. 
الهی تبار اگرچه امروز در جایگاه معاون سیاسی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی استاندار قرار گرفته است اما ویژگی بارزی که او را از اسلاف خود در این سمت متمایز می‏کند، حضور وی در اکثر شهرستانهای استان با سمت‏های گوناگون سیاسی وزارت کشور از بخشداری تا فرمانداری است.
این حضور، شناختی از استان و مردم شهرستان‏ها به وی داده است که در مسئولیت معاون سیاسی و امنیتی به راحتی می‏تواند رفتارهای مردم هر منطقه را با این شناخت رصد و پیگیری کرده و در صورت مصنوعی بودن و وارداتی بودن رفتار، دلیل آن را به راحتی کشف کند. زمانی الهی‏تبار از این سخن گفت که در بررسی احزاب و تشکل‏های سیاسی از فعالان سیاسی استان در رده‏های بالای احزاب کمتر حضور ندارند؛ اما همدان همواره در برنامه‏ریزی‏های احزاب به صورت ویژه مورد توجه بوده و مواضع تند احزاب به نام استان اعلام می‏شود که جای تأمل دارد. همین نکته کافی بود تا فعالان سیاسی استان که خرد را در کارهای خود لحاظ می‏کنند به دنبال این بروند که تریبون ارزان برای دیگران و گران برای استان درست نکنند. اما نکات وی درباره سپهر سیاسی استان تنها این یک نکته نیست و مشخص است که تجربه گرانسنگ وی در تعامل با مردم وی را به یک مردم‏شناس و رفتارشناسی که از نظرات او به سادگی نمی‏توان گذشت، تبدیل کرده است. بر این اساس در آستانه انتخابات حساس هفتم اسفندماه 94 بر آن شدیم تا نظرات محمد ابراهیم الهی‏تبار را درخصوص سپهر سیاسی استان جویا شویم، نظراتی که قطعا برای همگان قابل تأمل خواهد بود. 
انتخابات حساس و مهم دهمین دوره مجلس شورای اسلامی ‏و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری را پیش رو داریم. با در پیش رو بودن روزهای شلوغ و پرکار حوزه سیاسی از فعالیت ستاد انتخابات استان بفرمایید؟ آیا تمام ‏ساز و کارهای لازم برای برگزاری انتخابات فراهم است؟
ستاد انتخابات استان از اردیبهشت ماه 94 به دنبال ابلاغ ستاد انتخابات کشور شکل گرفت و کمیته‏ها کار خود را آغاز کردند. ضمن اینکه در شهرستان‏ها هم فرماندارن و در بخش‏ها، بخشداران به لحاظ اینکه مسئولیت اجرای انتخابات در قانون مستقیم متوجه فرمانداران و بخشداران و در رأس وزارت کشور، وزیر کشور قرار دارد، کار خود را برای آماده‏سازی در حوزه سخت‏افزاری و نرم‏افزاری آغاز کردند. تمامی ‏ساز و کارهای لازمی ‏که برای حضور مردم در انتخابات باید پیش‏بینی و تدارک دیده شود، تقریبا آماده شده و امید است دیگر موارد ‏پیش‌بینی شده نیز به منصه ظهور برسد تا بتوانیم در 7 اسفندماه انتخابات با شکوهی را برگزار کنیم.
 آیا این دوره از انتخابات الکترونیکی برگزار خواهد شد؟
بر اساس دستور ابلاغی از 25 فرآیند انتخابات 23 فرآیند به صورت الکترونیکی و 2 مورد به صورت دستی انجام خواهد شد. از زمان آغاز پنجمین دوره انتخابات خبرگان و دهمین دوره مجلس شورای اسلامی تمامی ‏مراحلی که صورت گرفته، از آغاز ثبت‏نام‏ و تشکیل هیأت‏های اجرایی تمامی ‏امور به صورت الکترونیکی و بر اساس سامانه جامع الکترونکی انجام شده است. استان همدان از ظرفیت بالایی در حوزه زیرساخت به خصوص IT   برخوردار است. در همین راستا آمادگی استان به ستاد انتخابات کشور مبنی بر برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی در استان اعلام شده و حوزه پیشنهادی خود را هم اعلام کرده‏ایم. از این منظر تقریبا 98 و نیم درصد از شعب اخذ رأی استان تحت پوشش شبکه‏های ارتباطی قرار دارند. کمتر از 12 شعبه در استان وجود دارد که به صورت آفلاین ارتباطات برقرار می‏شود. اما در کل در این حوزه وضعیت مناسبی را داریم. در حوزه آموزش هم کارها آغاز شده و جلساتی نیز با هیأت‏های اجرایی داشته‏ایم و بایدها و نبایدهای موارد قانونی مطرح شده است و خوشبختانه هیأت‏های اجرایی توانستند مُرّ قانون را اجرا کنند. البته در شهرستان‏ها نیز آموزش‏ها انجام گرفته و این روند ادامه پیدا خواهد کرد تا زمان آموزش سایر عوامل اجرایی اعم از نیروهای حفاظت کننده صندوق، کاربران رایانه و اعضای شعب که پای صندوق‏های رأی حاضر خواهند شد. 
 از فعالیت سایر کمیته‏های ستاد انتخابات توضیحاتی بفرمایید؟
6 کمیته در ستاد فعال هستند که شامل کمیته‏های اطلاع رسانی، آموزش، حراست و استعلام‏ها، فن‏آوری و اطلاعات، حقوقی، امنیت و پشتیبانی می‏شود که هر یک بنا به وظایف خود امور مربوط به اجرای انتخابات را پیگیری و امور اجرایی انتخابات برای مشمولین اجرای فرماندارن و بخشداران تسهیل خواهند نمود.
 در حوزه امنیت انتخابات چه تدابیری اندیشیده‏اید؟
یکی از کمیته‏های فعال ستاد انتخابات، کمیته امنیتی است. براساس تجاربی که از دوره‏های گذشته وجود دارد فرصت‏ها و تهدیدات، در حوزه برون و درون استان پیش از این احصا شده و همچنین در تمامی ‏شهرستان‏ها تمهیدات امنیتی لازم برای اینکه انتخابات از ابتدا تا انتها در یک فضای امن و بدون ایجاد عارضه و مشکلی برگزار شود، انجام گرفته است. دغدغه خاصی نسبت به مسایل امنیتی نداریم. برنامه‏ریزی مناسبی انجام گرفته است. در کمیته امنیتی طرح‏های امنیتی تمام شهرستان‏ها تهیه، بررسی و آماده شده است و اقدامات و هماهنگی لازم برای حفاظت از شعب اخذ رأی نیز توسط نیروی انتظامی استان انجام شده است. 
 همراهی احزاب و گروه‏های سیاسی را در این دوران چگونه ارزیابی می‏کنید؟
جلساتی با احزاب و تشکل‏های سیاسی داشته‏ایم و به احزاب و گروه‏های سیاسی قانونی در استان نکاتی را که از منظر مشارکت حداکثری باید گفته شود، مطرح کرده‏ایم. تمام جریان‏های سیاسی استان در آنجا حضور دارند و امیدواریم تا قبل از برگزاری انتخابات بتوانیم جلسه دیگری هم با احزاب سیاسی استان داشته باشیم. نکاتی که احزاب و تشکل‏های سیاسی باید رعایت کنند و اقداماتی که باید انجام دهند در خصوص دعوت از مردم برای حضور در صحنه انتخابات و ایجاد فضای با نشاط سیاسی در جامعه به آنان گفته شده است.
 آیا نشست‏ها و همایش‏های سیاسی در این ایام برگزار خواهد شد؟  
نشست‏های سیاسی ما در کمال آرامش برگزار می‏شود. هم داوطلبان و هم جریانات سیاسی مجوز دار باید سعه‏صدر و تحمل دیدگاه‏های مختلف را که در چارچوب نظام قرار دارند، داشته باشند و ضمن احترام به دیدگاه‏های یکدیگر فرصت انتخاب را برای مردم ایجاد کنند. به دنبال آن هستیم که فضای سیاسی خوبی را در استان مهیا کنیم که نتیجه و حاصل  آن مشارکت حداکثری مردم پای صندوق‏های رأی باشد. بر این اساس به همه احزاب و گروه‏های سیاسی اعلام کردیم که مشکلی برای برگزاری مناسبت‏ها و نشست‏ها نداریم. در تمام شهرستان‏ها با مصوبه شورای تأمین، فضاها و مکان‏هایی برای برگزاری مراسم و برنامه‏های انتخاباتی احزاب، تشکل‏ها و گروه‏ها پیش‏بینی شده است. همچنان که شاهد هستیم برنامه‏های مختلفی از سوی تشکل‏های سیاسی استان در طیف‏های مختلف بدون مشکل برگزار شد. از این بابت شورای تأمین استان تمهیدات لازم را اتخاذ کرده و شورای تأمین شهرستان‏ها فرصت‏هایی را برای همایش‏های انتخاباتی و بعضاً تشکل‏های سیاسی پیش‏بینی کرده که می‏توانند با هماهنگی فرمانداران نسبت به برگزاری برنامه با توجه به فرآیندی که به آنها اعلام خواهد شد، اقدام کنند.
فضا برای حضور اندیشه‏ها و تفکرات مختلف فراهم شده است که از کلان کشور حضور 12 هزار نفری داوطلبان برای ثبت‏نام نمایندگی مجلس شورای اسلامی‏ نشان دهنده حضور گسترده بود که در سطح استان همدان نیز 296 نفر ثبت نام کردند که در این تعداد نسبت به دوره گذشته که 137 نفر ‏بوده است، 116 درصد افزایش را شاهد بودیم. همه این‏ها نشان می‏دهد که فضای مناسبی برای حضور افراد فراهم شده و این را به فال نیک می‏گیریم به عنوان اینکه فضای سیاسی مناسبی برای حضور و وجود دیدگاه‏ها و تفکرات مختلف فراهم شده است. همچنین از نکات مثبت دیگر که در ثبت‏نام داوطلبان اتفاق افتاد حضور فعال‏تر بانوان بود. در حالیکه در دوره قبل 5 نفر ثبت‏نام از سوی بانوان را داشته‏ایم، در این دوره 27 نفر ثبت‏نام کرده‏اند. علاوه بر این سطح تحصیلات بالا و گروه سنی جوان در بین گروه‏‏های سنی داوطلبان هم از ویژگی‏های این دوره از انتخابات بود.
 پس از رد صلاحیت بالایی که در هیأت نظارت اتفاق افتاد، برخی بر عملکرد هیأت‏های اجرایی اشکال دانستند که به راحتی صلاحیت اکثریت را تأیید کردند. نظر جنابعالی در این باره چیست؟
برای اینکه بتوانیم دیدگاه‏های مختلف در عرصه انتخابات حضور داشته باشند و ظرفیت انتخاب مردم را بیشتر  و فرصت را برای حضور حداکثری فراهم کنیم هیأت‏های اجرایی اقدام مناسبی انجام دادند. معتقدم هیأت‏های اجرایی مُرّ قانون را انجام دادند. سعی کردند بر اساس آن وظایفی که قانوگذار بر عهده آنان گذاشته است، تصمیم‏گیری کنند. در این دوره از انتخابات هیأت‏های اجرایی ما مستنداتی را که در ارتباط با داوطلبان برایشان ارسال شده بود با قانون انتخابات مجلس تطبیق دادند. اگر در آن موارد و بندهای اشاره شده که داوطلب را محروم می‏کرد تطبیق داشت، رد صلاحیت می‏کردند و اگر تطبیق نداشت، صلاحیت فرد را تایید می‏کردند. از 296 نفر داوطلب 6 نفر در مرحله قبل از بررسی صلاحیت‏ها در هیأت‏های اجرایی انصراف دادند و 4 نفر نیز نتوانستند صلاحیت خود را از هیأت‏های اجرایی دریافت نمایند. معتقدیم روح حاکم بر انتخابات مجلس شورای اسلامی ‏رعایت حقوق شهروندی است و روح حاکم بر ماده واحده مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی صلاحیت داوطلبان مجلس رعایت حقوق شهروندی است و این از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ‏و قانون انتخابات است که وظیفه می‏دانم از همه فرماندارن حوزه اصلی و هیأت‏های اجرایی که در کمال صداقت و امانت امر رسیدگی به صلاحیت داوطلبان را به سرانجام رساندند، تشکر کنم. 
 در دو سال اخیر چه تعداد تشکل سیاسی در استان مجوز دریافت کرده‏اند؟
در دوسال اخیر 12 تشکل سیاسی در استان همدان مجوز ایجاد دفتر فرعی گرفته و فعالیت خود را در سطح استان و شهرستان آغاز کرده اند.
 با توجه به این تعداد تشکل سیاسی در استان، اما حرکت احزاب و گروه‏ها را در استان کند و گاهی خاموش می‏دانند. تحلیل همیشه این بوده که با آمدن انتخابات احزاب رشد پیدا می‏کنند و پس از آن به خاموشی می‏روند. این گروه‏ها چقدر می‏توانند تاثیرگذار باشند؟ آیا با این همه تشکل مجوزدار فعالیتی هم از آنها دیده می‏شود؟ در اصل نگاه ما به احزاب سیاسی چگونه است؟
معتقدیم وقتی می‏گوییم همه امور باید به مردم واگذار شود و اگر مردم حضور داشته باشند آن فعالیت پایدار است و به مراتب نسبت به دولت‏ها موفق تر عمل خواهند کرد در حوزه سیاسی هم همین اعتقاد را داریم. معتقدیم حوزه اقتصاد به بخش خصوصی واگذار شود. اگر در فعالیت‏های اجتماعی مردم را مشارکت دهیم بسیاری از مسایل و مشکلات حل خواهد شد. در فرهنگ هم مردم باید نقش آفرین باشند. اگر فرهنگ پایدار و ماندگار و امنیت و اقتصاد پایدار را می‏خواهیم رکن همه این فعالیت‏ها باید مردم باشند. در حوزه سیاسی هم اینگونه است و یکی از آسیب‏های احزاب سیاسی ما این است که فقط در موعد انتخابات اوج می‏گیرند و با پایان انتخابات همه به محاق خاموشی می‏روند. خوشبختانه از چند تا از تشکل‏های سیاسی خیلی محدود که شاید از انگشتان دست هم کمتر باشد فعالیت‏های مستمری را در طول سال شاهد بودیم که نه تنها در حوزه مسایل سیاسی، بلکه در سایر حوزه‏ها هم که مربوط به حاکمیت می‏شود، ورود پیدا کرده و تجزیه و تحلیل کرده‏اند. جلسات مختلف هم‏اندیشی را شاهد بودیم و این را پدیده مبارکی دیدیم. قالبا احزاب ما یک بُعدی عمل می‏کنند و آن هم فقط بحث مسایل سیاسی خاصی را دنبال می‏کنند. به همه مسایلی که نیازمند یک جامعه است و احزاب سیاسی وظیفه دارند خودشان را نسبت به مسایل مختلف توانمند کنند، نمی‏پردازند. ما احزابی را موفق می‏دانیم که در تمام زمینه‏ها صاحب نظر، فکر و برنامه باشند، نقد و تجزیه تحلیل کنند و نیروهای خود را تربیت کرده و یارگیری داشته باشند. اینگونه نباشد که صرفا در مقطعی از انتخابات آغاز به فعالیت می‏کنند. این برای احزاب آسیب است و واقعا تشکل‏های سیاسی ما را تهدید می‏کند. 
 چرا این چنین است؟
ما همواره به تشکل‏ها گفته‏ایم از منظر ما هیچ مشکلی برای برگزاری مراسم توسط آنان و تشکل‏های قانونی وجود ندارد. همه نهادهای امنیتی و قضایی هم استقبال می‏کنند و علاقمندند که این اتفاق بیفتد. این مسأله جزو سیاست‏های کلی نظام است و بر اساس آنچه حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری فرمودند سیاست ما عین دیانت ماست و دیانت ما عین سیاست. و این شعاری است که پذیرفتیم و همه باید به صورت فعال و با نشاط در این عرصه‏ها حضور پیدا کنیم. ما در مجموعه حوزه مدیریت ارشد و حوزه سیاسی استان مشکلی را نمی‏بینیم. در هر حال معتقدم تمام مراسم‏ نباید در حوزه سیاسی باشد. در حوزه‏های مختلف دیگر هم ورود پیدا کنند. این می‏تواند در جهت اینکه یک حزب ماندگار شود و اقدام به نیروسازی کند و به تعیین خط و مشی‏های خودش نسبت به مسایل مختلف چه کشور، چه استان و چه منطقه فعالیت داشته باشد، می‏تواند کمکی برای مدیران و تصمیم‏گیران منطقه باشد و از نقطه نظرات تشکل‏ها استفاده کنند.
 برای جلوگیری از آسیب‏ها و حاشیه‏های احتمالی چه باید کرد؟
اینجا یک نکته هست که به مجموعه حاکمیت؛ یعنی دولت به معنای عام، نه دولت به معنای قوه مجریه، برمی‏گردد. اینکه دولتمردان باید سعی کنند حرکت‏های قانونمند تشکل‏های سیاسی را هرچند که امکان دارد هزینه را برای کسانی که به صورت شفاف و قانونمند وارد عرصه فعالیت‏های سیاسی می‏شوند، کم کنند و بالعکس هزینه را برای کسانی که بدون مجوز و به صورت حرکت‏های زیرزمینی اقدام به فعالیت می‏کنند و بعضا هم چالش‏آفرین هستند، سنگین کنند. مطلبی هم برمی‏گردد به خود تشکل‏های سیاسی. اینکه ظرفیت تحمل دیدگاه‏های همدیگر را باید به شدت بالا ببرند. ما اصولی را داریم که همه باید آن را رعایت کنند که امروز می‏گویند خطوط قرمز. ضمن رعایت این اصول جریانات سیاسی باید سعه‏صدر و تحمل را نسبت به هم بالا ببرند. احزاب و گروه‏های سیاسی سعه‏صدر خود را باید بالا ببرند و سعی کنند طوری برنامه‏های خود را هدایت کنند که چالش‏های سیاسی را شاهد نباشیم و مشکلات خاصی را ایجاد نکنند.
...ادامه از صفحه3
 با این حال در خود احزاب هم گاهی هماهنگی وجود ندارد؟ قبول دارید؟
قبول دارم
 خب چرا اینگونه است؟
به خاطر اینکه هزینه فعالیت‏های سیاسی در کشور را بالا برده‏ایم. 
 پس به نظر شما این به معنای این نیست که احزاب ما اهل ریسک نیستند؟
نه. این طور فکر نمی‏کنم. کسانی که مجور گرفتند و وارد فعالیت سیاسی شفاف و شناسنامه‏داری شدند افراد قابل تقدیری هستند و لازم است که حمایت شوند. در دولت به معنای عام باید سعی کنیم هزینه‏های سیاسی را از سر این‏ها کم کنیم. وظیفه‏ای هم که خود احزاب سیاسی نسبت به هم دارند اینکه همدیگر را حمایت کنند. هرچقدر دیدگاه‏ها مورد نقد قرار گیرد و فکر‏های دیگر اضافه شود قطعاً راه را برای تصمیم‏گیران بهتر خواهد کرد. حزب جایی است که انسان پرورش می‏دهد. افرادی که فردا می‏توانند هدایت امور جامعه را به خوبی در پیش بگیرند. ما باید تلاش کنیم هزینه سیاسی را برای تشکل‏های سیاسی کم کنیم.
 از دیدگاه جنابعالی کدام شهرستان استان سیاسی‏تر است و در فعالیت‏های سیاسی نمود و ظهور دارد؟ 
قاعدتا ریشه سیاسی مرکز استان قوی‏تر است. شما تاریخ همدان را که نگاه کنید چه در زمان مشروطه و حتی قبل از آن تا نهضت ملی شدن صنعت نفت و همچنین قیام 15 خرداد می‏بینیم که مردم استان به خصوص شهر همدان به هر شکلی در فعالیت‏های سیاسی حضور اثرگذاری داشته و شخصیت‏های مبارزی در همدان بودند و نام‏هایشان در تاریخ ماندگار است. این است که همدان هم چه به لحاظ سابقه مدنیت و چه از نظر حوزه جفرافیای بی اعتنا به مسایل سیاسی جامعه خودش نبوده است. این‏ها نشان می‏دهد مردمان همدان نسبت به تعیین سرنوشت خودشان دغدغه داشته‏اند. حال در ادوار مختلف به صورت کمرنگ یا پررنگ. الان هم همدان، شهری است که مردمانش نسبت به سرنوشت حوزه سیاسی دغدغه دارند. همدان از استان‏هایی است که همواره درصد مشارکتش در حد میانگین کشوری و یا بالاتر بوده است.
 حضور خواص در همدان و دیدگاه‏هایشان چگونه بوده است؟
یکسری فعالیت‏های سیاسی شناسنامه‏دار و یکسری فعالیت‏های سیاسی غیر رسمی‏ داریم که توسط خواص دنبال می‏شود. اینها نه در قالب حزب هستند، نه در قالب یک تشکل سیاسی شناسنامه‏دار؛ بلکه بیشتر در قالب بیان دیدگاه و نقطه نظراتی است که نسبت به موضوعات موضوعات مختلف مثل حوزه مدیریتی استان داشته باشند که این‏ها قاعدتا گعده‏هایی را دارند. بعضا در حوزه مسایل  کشوری اظهار نظر می‏کنند و یا در حوزه مسایل استانی. ممکن است از همه اقشار در آن حضور داشته باشند. ممکن است روحانی، دانشگاهی، دانشجو و یا در چهره‏های دیگر حضور داشته باشند و خیلی اعضای ثابت رسمی‏ خاصی هم ندارند و قاعدتا در طول زمان دچار دگرگونی شده و تغییر ماهیت می‏دهند.
 نگاه ملایری‏ها در حوزه سیاسی چگونه است و تا چه اندازه در این حوزه ورود پیدا می‏کنند؟
فکر می‏کنیم بیشتر در حوزه عملگرایی حضور پیدا می‏کنند. آن چیزی که من شناخت دارم دیدگاهشان بیشتر پرداختن به توسعه شهرستان است. جریان‏های سیاسی تندی ندارد. قدرت تحمل و تضارب آرا در آن خوب است و بیشتر توسعه‏نگر هستند.
 در نهاوند چطور؟
نهاوند ریشه در تاریخ دارد. یک شهر قدیمی ‏است و جریانات و گروه‏های سیاسی قوی هم قبل از انقلاب در آنجا وجود داشته و روحانیت اصیل و مبارزی را در خود تربیت کرده است. در نهاوند ریشه‏ فعالیت‏های سیاسی قوی‏تر و غنی‏تر است.
 اینکه می‏گویند شهرستانی است که طیف اطلاح طلبی دارد، درست است؟
من در تقسیم بندی‏های این چنینی ارزیابی نکردم. 
 تویسرکان را چگونه ارزیابی می‏کنید؟
تویسرکان هم شهری با عقبه قوی و قدیمی است و جریانات سیاسی در آن قوی بوده ولی بیشتر درون منطقه‏ای فعال و در حد منطقه خودشان بوده است و گروه‏های شناسنامه‏دار و قوی در آنجا نداریم.
 آیا برعکس نهاوند می‏توانیم تویسرکان را یک شهرستان با طیف اصولگرا بدانیم؟
نمی‏شود اینگونه گفت. چون مرزبندی ندارد.
 فعالیت سیاسی در کبودراهنگ چطور است؟
کبودراهنگ منطقه آرامی ‏است و حوزه سیاسی آن خیلی فعال نیست. 
 اسدآباد چگونه است؟
فعالیت‏های سیاسی اسدآباد بیشتر در حوزه انتخابات است. و شاید یکی از فعال‏ترین شهرستان‏های استان است. اگر در شهرستان‏ها، امسال تنور انتخابات گرم شد، در اسدآباد از 2 سال پیش کار آغاز شده است.
 درست است که می‏گویند یک شهرستان سیاسی است ؟
تعریفی که من از سیاسی دارم اینگونه نیست. این‏ها گذراست. در اسدآباد بیشتر حضورشان در انتخابات بوده و سعی تمام جریاناتی که آنجا هست این است که فرد مورد نظر خودشان را به مجلس بفرستند و پس از این که انتخابات مجلس تمام می‏شود همه چیز در آنجا آرام می‏شود. 
 رزن را چگونه می‏بینید؟
رزن، چهره‏های اثرگذار سیاسی را خارج از شهرستان دارد که هم در عرصه ملی اثرگذار هستند و هم به شکلی اثرات آنها هم در سطح شهرستان رزن در مقاطع مختلف دیده می‏شود. شهرستانی سیاسی است و در مسایل مختلف بروز و ظهور خوبی دارد.
 در بهار چطور؟
شهرستان بهار هم فعالیت‏های سیاسی خوبی دارد. تاثیر بیرونی مثل رزن را ندارد اما در درون خود فعالیت‏های سیاسی خوبی دارد.
 و در فامنین آخرین شهرستان استان، فعالیت چگونه است؟
علی‏رغم اینکه فامنین از نظر حوزه تقسیماتی سابقه قوی و دیرینه‏ای ندارد اما در حوزه سیاسی خیلی فعال است و در بحث توسعه نیروی انسانی در آنجا بسیار کار شده است. ما جامعه‏ای را در حوزه سیاسی موفق می‏دانیم که بتواند نیروی انسانی خوبی را تربیت کند و فامنین با توجه به سبقه‏ای ‏که دارد توانسته است در این موارد اثرگذاری خوبی داشته باشد.
 از نیروی انسانی و استفاده از آن در استان صحبت کردید. کارشناسان معتقدند همدان از نیروی انسانی قوی و تاثیرگذار خود بهره کافی را نمی‏برد. نظر شما چیست؟
بله درست است. من هم قبول دارم. در جریانات فکری همگرایی باید وجود داشته باشد. با روی کار آمدن هر دولتی همه جریانات فکری باید به دور از اختلاف در مسیر توسعه گام بردارند و اختلاف سلیقه را کنار بگذارند.
 چرا می‏گویند کار کردن در همدان سخت است؟
باید آستانه تحمل را بالا برد.
 نگرانی امروز شما چیست؟
نگرانی من توسعه استان است.
 عامل توسعه استان را در چه می‏دانید؟
بیشتر در عوامل غیر اقتصادی می‏بینم. در کاهش عوامل غیر اقتصادی، خواص جامعه باید وارد میدان شوند و سدها را بشکنند و فرهنگ توسعه به معنای واقعی کلمه خودش را دنبال کنند. اما دیده‏ایم که بیشتر به درون خودمان پرداخته و بعضاً توسعه استان در حاشیه قرار می‏گیرد.
 در حال حاضر که بحث سرمایه‏گذاری در استان مطرح است چطور می توانیم فضای امنی را که می‏گوییم در استان ایجاد کنیم؟
هر حرکتی که در استان انجام می‏شود. هر موضع‏گیری که صورت می‏گیرد اگر در جهت منافع مردم و توسعه استان باشد، باید تقویت شود. هر حرکتی هم که باعث آسیب پذیری و ضربه به این حرکت می‏شود هم باید کنترل و جمع شود.
 این جمع شدن چگونه باید اتفاق بیفتد؟
این را باید خواص انجام دهند. کسانیکه قدرت تاثیرگذاری در جامعه را دارند. گروه‏های مرجع، روحانیون، دانشگاهیان، فرهنگیان و مدیران.
 آینده مسیر توسعه استان را در چه می‏دانید؟
به لحاظ شرایط ملی و بین‏المللی آینده مسیر توسعه استان را روشن می‏بینم. دلایل مختلفی هم دارم. یکی اینکه به هر شکل ما زماینکه زیرساخت‏های مناسب نداشته باشیم خوب رفت و آمدها هم کم خواهد بود. ولی اگر زیرساخت‏ها به شکلی که امروزه اتفاق می‏افتد فراهم شود استان در یک مسیر توسعه‏ای قرار خواهد گرفت. نسبت به وضعیت استان همدان در مسیر توسعه بسیار امیدوارم و فکر می‏کنم این موانعی که تحت عنوان موانع غیر اقتصادی در توسعه اشاره کردیم تا حدی می‏توانند مقاومت داشته باشند و بعد از آن این موانع را هم، زمان کنار خواهد زد و مسیر توسعه استان شفاف شکل خواهد گرفت.
 صحبت پایانی؟
یک خواهش دارم. نگاهی که من به توسعه استان دارم که اگر مانعی وجود دارد، مانع غیر اقتصادی است. اگر چنین چیزی قابل پذیرش هست از منظر رسانه مورد تحلیل و تحقیق قرار گیرد که این موانع چه چیزهایی است. از رسانه‏ها می‏خواهم که به آن بپردازند و برای رفع این موانع بگویند که چه راهکاری وجود دارد. چه اتفاقاتی باید بیفتد و چه کسانی نقش پذیر هستند.

بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com