بزرگداشت استاد شهريار در جوار باباطاهر همدان پیام
 
 
پنجشنبه - 13 بهمن 1401 - شماره 4521
 
امروز : جمعه ، 7 ارديبهشت 1403

Today : Fri, April 26, 2024




ارتباط با سرویس ها - پذیرش آگهی * شعار سال ۱۴۰۳ جهش تولید با مشارکت مردم
ورود کاربران


عکس چاپخانه
logo-samandehi
 
کد مطلب:  50746 تاریخ انتشار:  1393-06-29 - 05:45 تعداد بازدید:  5046
ارسال به دوستان
نسخه چاپی

بزرگداشت استاد شهريار در جوار باباطاهر

نویسنده : اعظم اسلامي خواه

تا انتخابات 92

 گذاشتن سبد گل بر روي مزار پير سوخته الوند و اداي احترام به وي توسط شاعران، پيشكسوتان شعر و ادب و مديران استان، در روز شعر و ادب پارسي و سالگرد درگذشت استاد شهريار، يكي از برنامه‌هايي بود كه پنجشنبه گذشته در آرامگاه باباطاهر انجام شد. البته اداي احترام به مفتون همداني بر مزار وي در كنار آرامگاه باباطاهر نيز از ديگر برنامه‌هاي اين روز بود.
شاعران از سراسر استان در كنار بازديدكنندگان از آرامگاه باباطاهر، از مردم شهر گرفته تا توريست‌هاي داخلي و خارجي، مراسمي با يادماندني اما صميمي برگزار كردند. پس از آن در سالن كنفرانس مجتمع شهيد آويني گردهم آمدند تا در روز بزرگداشت شعر و ادب به انتقادها و پيشنهادهاي مسئولان انجمن‌هاي ادبي ساير شهرهاي استان گوش دهند؛ بلكه گره از كار شعر و ادب استان باز كنند و فرصتي باشد تا ميرهاشم ميري كمي درباره شهريار صحبت كند.
ميري، شهريار را يكي از معماهاي ادبيات معاصر مي‌داند و مي‌گويد: به عقيده من شهريار سبك ندارد و دليلش هم آن است كه ويژگي‌هاي همه سبك‌هاي فارسي، از سبك خراساني قديم گرفته تا آوانگاردترين نمونه‌هايي كه از غرب به فارسي وارد شده، در شعرهاي شهريار ديده مي‌شود و نمي‌توان ويژگي‌هاي شعرهاي اين شاعر را جمع‌بندي كرد و نامي بر روي آن گذاشت.
به گفته اين شاعر و اديب همداني، شهريار از روز تولد تا مرگش در همه آشوب‌ها و انقلاب‌هايي كه از مشروطه به بعد اتفاق افتاده، حضور داشته و البته درگير بوده است و مثل تعداد زيادي از شاعران كه به اقتضاي دوران خاصي پديد آمده و شعر گفته‌اند و حتي شعرشان تاريخ مصرف دارد نبوده است، بلكه اين پتانسيل در وي وجود داشت كه توانايي خود را در دوره‌هاي ديگر هم به اهل شعر و زبان بشناساند.
وي گفت: به اعتقاد من اگر شهريار در طول عمرش فقط شعر «حيدربابا» را سروده بود باز هم مي‌توانست مشهور باشد چون چنين ظرفيتي در اين شعر وجود دارد كه وي را در حد جهاني مطرح كند. اين شعر محيط پيرامون را بسيار شاعرانه ترسيم كرده است.
طبق گفته‌هاي ميري، در دوراني، در راديو باكو شعرهاي شهريار خوانده مي‌شد و به خاطر محبوبيت شگفت‌انگيز اين شاعر در بين جامعه ترك‌زبانان، مي‌خواستند از طريق وي همه ترك‌زبانان را مصادره كنند، اما در اين زمان شهريار بسيار هوشيارانه عمل كرد و علت اينكه شهريار با جريانات خاص آنها همسو نشد گرايش ملي و مذهبي وي بود. مذهبي بودن شهريار را مي‌توان از نوشتن 2 بار قرآن با خط خوش متوجه شد.
در طول جلسه از هر شهرستاني يك نفر به نمايندگي از انجمن‌هاي ادبي فعال در آن شهر، از مشكلات پيش روي انجمن‌ها و شاعران صحبت كردند و ضمن بيان مشکلات، راهكارها و پيشنهادهايي نيز ارائه كردند و سپس معاون فرهنگي و هنري اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي صحبت كرد.
جواد نوري، مسئول انجمن ادبي شعر بهار، گفت: مشكلاتي چون كارگاهي شدن جلسات شعر، حضور در انجمن‌هاي شهرهاي مختلف استان و برگزاري جشنواره‌ها با كيفيت بالا كه توسط مسئولان مطرح شد يك طرفش به اقتصاد مربوط مي‌شود. اما انجمن ادبي جايي است كه در آن شعر مي‌خوانند و اين امر في‌نفسه بدون مشكل است. اينكه جمع شويم و به اين شكل بخواهيم مشكلات را حل كنيم مشكل اصلي است. ما بايد ريشه مشكلات را پيدا كنيم چون قبلاً هم همين مشكلات را داشته‌ايم ولي كيفيت شعر استان بهتر از حال حاضر بود.
اين شاعر طنزپرداز گفت: مشكل اصلي حمايت از تفكر شاعر است كه اتفاق نمي‌افتد.
وي گفت: اغلب هنرمندان در طي مدت فعاليتشان دچار مشكلات و پستي و بلندي‌هايي مي‌شوند كه همه نشأت گرفته از اين است كه تعهد هنري در آنها شكل نگرفته، اما اين تعهد بايد در همين انجمن‌ها شكل بگيرد. بايد از تفكر وي حمايت شود تا او هم اعتماد كند و حرف بزند.
 به گفته وي انجمن‌هاي ادبي تمام پتانسيل ادبي همدان نيستند چون به عنوان مثال شعر سپيد كه يكي از قالب‌هاي مهم شعري است در اين انجمن‌ها كمرنگ به آن پرداخته مي‌شود و همه اينها آفتي است تا باعث شوند در حوزه شعر و ادب پس‌رفت كنيم.
نوري در ادامه گفت: چرا انجمن ادبي بوعلي موفق به نظر مي‌رسد؟ دليلش اين است كه سن اعضاي آن بالاي 60 سال است و وقتي جوانان وارد اين انجمن مي‌شوند توسط آنها حمايت فكري مي‌شوند و به آنها انگيزه كار مي‌دهند.
وي به گفته‌‌هاي معاون فرهنگي هنري ارشاد اسلامي كه در همين جلسه گفت «انجمن‌ها ديگر نبايد افزايش پيدا كنند بلكه مسئولان انجمن‌ها فقط بايد به كيفيت آن‌ها اهميت دهند.»، اشاره كرد و گفت: وقتي مسئولان انجمن‌ها باسواد باشند كيفيت كار همه بالا مي‌رود كه اگر چنين مواردهايي را در انجمن‌ها و شعر و ادب رعايت نكنيم استان همدان در اين عرصه عقب خواهد ماند.
به گفته وي علم و ادب در دنيا با سرعت پيش مي‌رود پس بايد به اين موضوع جدي نگاه شود.
بهرامي مسئول انجمن قروه نيز از مسئولان خواهش كرد كه به احترام گويش‌هاي مختلف لُري، تركي، كردي و لكي كه در استان وجود دارد انجمن‌هايي تأسيس و جشنواره گويش‌ها برگزار شود چراكه زبان سازنده فرهنگ و شعر است.
وي گفت: نگذاريم زبان و فرهنگ ما به پشت شيشه‌هاي موزه برود و در آينده فقط از اين طريق فرهنگ و گويش‌هاي مختلف استان به فرزندانمان را معرفي كنيم.
 معاون فرهنگي هنري اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي استان همدان هم در پايان جلسه پس از شنيدن صحبت‌هاي حاضران برخي از مشكلات مطرح شده را تأييد كرد و گفت: خانه شعر و ادب كه به تازگي تأسيس شده است بايد انجمن‌هاي مختلف استان را ارزيابي كند و بر روي مواردي چون ايجاد تعامل بين جوانان با پيشكسوتان و بالا بردن كيفيت شعر و ادب استان برنامه‌ريزي انجام دهد.
مجيد فروتن گفت: انجمن‌ها بايد اولويت‌هاي جامعه و نيازهاي مردم را بسنجند و ما را هم در جريان بگذارد.
وي ابراز اميدواري كرد با تأسيس خانه شعر و ادب، اداره ارشاد ديگر متولي برنامه‌هاي ادبي نباشد.
فروتن همچنين از مسئولان انجمن‌ها خواست همگرايي را كنار بگذارند و انجمن‌ها را به سمت تخصصي‌تر و به‌روز شدن هدايت كنند.
وي در نهايت از حسن خليلي، مسئول خانه شعر و ادب خواست محور برنامه‌هاي شعر و ادب استان را باباطاهر قرار دهد تا اين شاعر بزرگ را بتوان به جايگاه واقعي خود رساند و نيز روزي به نام روز باباطاهر در تقويم مشخص شود.


بازگشت
نظرات بینندگان :
نظر شما :
   
نام*
ایمیل* ایمیل محفوظ می باشد
نظر*
کد امنیتی*
کد امنیتی

اخبار مرتبط
 
 
 
گزارش گزارش ویژه یادداشت تحلیل سرمقاله ضمیمه(پیام_آدینه) دانلود
صفحه نخست آخرین اخبار درباره ما ارتباط با ما  پیوندها ویژه_نامه راهنما
نشر و نقل مطالب فقط با ذکر نام روزنامه همدان پیام بلامانع است.

 
روزنامه همدان پیام ( اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي، سياسي، ورزشی )
صاحب امتياز و مدير مسئول: نصرت ا... طاقتي احسن  -  سردبير: يدا... طاقتي احسن
نشاني: همدان، خيابان شريعتي، ابتداي خيابان مهديه، ساختمان پيام
تلفن: 38264433 (081)  -  فکس: 38279013 (081)  -  سازمان نیازمندی: 38264400 (081)  - ايميل: info@hamedanpayam.com